DA LI PERETE OVE DELOVE TELA? Doktorka posebno upozorava na njih, a često ih ZANEMARUJEMO (VIDEO)
Džen, Foto: Printscren TikTok/drjencaudle

upozorenje

DA LI PERETE OVE DELOVE TELA? Doktorka posebno upozorava na njih, a često ih ZANEMARUJEMO (VIDEO)

Iako bi higijena čitavog tela trebalo da bude podrazumevajuća, jedna doktorka na TikToku objašnjava na koje delove tela treba posebno obratiti pažnju

Objavljeno:

Mnogi od nas uvereni su da na pravi način vode računa o ličnoj higijeni, i to na visokom nivou, te da je dovoljno istuširati se ujutru ili uveče, međutim, jasno je da ima dosta onih koji zaboravljaju da pojedini delovi tela zahtevaju dodatnu negu i da se moraju češće prati.

Doktorka Džen Kodl, koja je porodični lekar i predaje nastavu u medicinskoj školi, na TikToku deli svoje savete, a među njima našao se i taj koji se tiče higijene tela. Prema njenim rečima, krajnje je gnusno zanemariti određene delove tela prilikom tuširanja na koje moramo obratiti dodatnu pažnju.

Kao jedno od ključnih mesta na telu, na koje posebno treba obratiti pažnju prilikom kupanja, jeste pupak, ali i predeo iza ušiju, uključujući njihov unutrašnji režanj. Doktorka je savetovala da možete proveriti da li su vam uši čiste vrhom prstiju. Kada dotaknete vrhom prsta ušnu školjku, ukoliko se ona oseća na "ustajalo", neophodno je detaljno oprati uši.

Doktorka je u videu objasnila da mnogi zanemaruju pranje prstiju na rukama i nogama, te da često nehigijena stopala može prouzrokovati infekcije.

- Opšte je poznato da treba sve to oprati -

- Kada su naši dečaci bili mali imali smo poseban dan za uređivanje i posebno smo ciljali na sva ta mesta -

(Espreso/Srećna republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.