recept
SELJAČKA ZAPRŠKA ZA KROMPIR ČORBU: Domaćica otkrila kako je sprema, od sada ćete i vi kuvati SAMO NA OVAJ NAČIN
Krompir čorba, ne samo da je ukusno, nego je i zdravo jelo na kašiku
Jela od krompira veoma su popularna na našim prostorima, počev od hranljivih čorbica, preko pirea i musaka, do pomfrita i krompir-paprikaša.
Krompir čorba, ne samo da je ukusno, nego je i zdravo jelo na kašiku, a jedna domaćica na TikToku koja, kako kaže, sprema seljačke recepte prikazala je na veseo i zani ljiv način kako izgleda njena čorba, u koju će dodati i zapršku.
Donosimo vam recept za krompir čorbu, a i za zapršku kako bi ste i vi uživaji u ovom jelu.
Sastojci:
Priprema:
Oljuštite krompir, pa ga iseckajte na kockice. U šerpu stavite mast (ili ulje, ukoliko postite), krompir kratko propržite (tek da zamiriše), pa dodajte začinsku papriku, vodu, so, biber i kuvajte otprilike 20 minuta.
Ukoliko volite bogatiji ukus povrća, možete da dodate jednu isečenu crvenu papriku ili dve šargarepe.
Kad se krompir skuva, isključite ringlu.
Zatim pripremamo zapršku od kiselog mleka i žumanca. Postepeno u nju dodajemo deo bujona i temperiramo.
Razređenu zapršku sipamo u čorbu i posipamo svežim isečenim peršunom. Serviramo je u činijicama, garniranu sa kockicom maslaca i kriškom limuna.
Po želji dodatno začinjavamo sa još sveže mlevenog bibera i umućenom pavlakom.
(Espreso)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!