SRPSKA STJUARDESA OTKRILA KAKO IZGLEDA POROĐAJ U AVIONU: Pogledajte SNIMAK, sad je jasno (VIDEO)
Tina Grabež, Foto: Instagram Printscreen

iznenadiće vas

SRPSKA STJUARDESA OTKRILA KAKO IZGLEDA POROĐAJ U AVIONU: Pogledajte SNIMAK, sad je jasno (VIDEO)

To je situacija koja se retko dešava, jer trudnicama u poslednjim nedeljama trudnoće uglavnom nije dozvoljen ulazak u avion. Ali, stjuardese su obučene za takve situacije

Objavljeno:

Srpska stjuardesa Tina Grabež otkrila je šta se dešava ako u avionu žena počne da se porađa.

To je situacija koja se retko dešava, jer trudnicama u poslednjim nedeljama trudnoće uglavnom nije dozvoljen ulazak u avion. Ali, stjuardese su obučene za takve situacije.

„Prvo će se oglasiti preko razglasa i tražiti doktora ili medicinsku sestru, ali čak iako ih nema u avionu na obuci smo učili kako da presečemo pupčanu vrpcu, obrišemo bebu i zamotamo je u ćebe. Ako je porođaj kritičan, pilot će potražiti najbližu pistu za sletanje ako majci i bebi treba dodatna medicinska pomoć“, objasnila je Tina.

Što se tiče državljanstva bebe, to zavisi od države – neke daju državljanstvo deci koja se rode iznad njihovog vazdušnog prostora, a neke ne. Ako se beba rodi iznad okeana, može da se desi da dobije državljanstvo zemlje u kojoj je avion registrovan.

Inače, Tina je u intervjuu za Zadovoljna.rs otkrila da joj se u poslu nikada nije dogodila opasna situacija.

„Najstrašnije što se meni lično desilo jeste da sam čak dva puta tokom svoje karijere udarila glavom o metalni kontejner sa opremom u ‘kuhinji’ aviona i zaradila šavove na glavi. Ali to nije zbog toga što je let bio opasan već zbog toga što sam ja jako visoka! A tokom svoje karijere nisam imala ni jednu situaciju gde se ceo avion našao u opasnosti”, ispričala nam je.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.