PRŽITE SLANINU, A ULJE PRSKA LI PRSKA NA SVE STRANE: Dodajte ovo u TIGANJ, domaćice za TO NE ZNAJU
Slanina, Foto: Printscreen/TikTok/flavorgod

spas je

PRŽITE SLANINU, A ULJE PRSKA LI PRSKA NA SVE STRANE: Dodajte ovo u TIGANJ, domaćice za TO NE ZNAJU

Isprlja se i šporet, pločice, ali postoji trik kako da je ispržite, a da do toga ne dođe

Objavljeno: 19:06h

Kada pržite hranu često se dešava da ulje prska na sve strane.

Isprlja se i šporet, pločice, ali postoji trik kako da je ispržite, a da do toga ne dođe.

Slanina
foto: Profimedia

Kako se pojedina jela, da bi bila hrskava, moraju spremati baš na jakoj vatri, nije moguće smanjiti plamen, a da hrana bude pripremljena baš onako kako ste želeli.

Na sreću, ljudi su radoznali i skloni eksperimentisanju, pa su pojedinci otkrili sjajne trikove kojima su rešili ovakve probleme.

Korisnik Tik Tok-a, koji je na pomenutoj društvenoj mreži upisan kao “FlavorGod”, podelio je sasvim jednostavan, ali delotvoran savet kako da sprečite prskanje ulja prilikom prženja.

1 / 4 Foto: Profimedia

Sve što je potrebno jeste da ulijete vodu u tiganj.

– Dodavanje vode tokom kuvanja čini slaninu hrskavom i sprečava prskanje ulja – rekao je on.

Mnogi su se pitali kako to da se voda ne meša sa uljem u tiganju i kako baš ona ne dovodi do prskanja, što se inače dešava. Autor videa je objasnio kako voda proključa pre nego što se masnoća sa slanine istopi i pređe u tečno stanje.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

Dodaje da je slaninu uvek bolje peći u tiganju nego u rerni jer je proces pripreme mnogo brži, a slanina bude hrskavija i ukusnija.

Mnogi su komentarisali ovaj video, dajući i neke sopstvene predloge, poput pranja slanine pre pečenja, čime se takođe sprečava prskanje

Drugi problem kada je u pitanju priprema hrane na visokim temperaturama, jeste zagorevanje, što hrani kvari ukus.

Jedna korisnica Tik Tok-a, upisana kao “DaraKarhu”, rekla je kako je dovoljno da pre prženja, u tiganj sa zagrejanim uljem isečete jednu šargarepu. Naime, ovaj trik zaista radi, jer je šargarepa puna vode i upijaće veliku količinu toplote.

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.