NASTASJA SNIMILA LUK U SRBIJI, PA SVE ŠOKIRALA TVRDNJOM O NJEMU: "60 puta je OPASNIJI od hlora" (VIDEO)
Foto: Printscreen

OBRATITE PAŽNJU

NASTASJA SNIMILA LUK U SRBIJI, PA SVE ŠOKIRALA TVRDNJOM O NJEMU: "60 puta je OPASNIJI od hlora" (VIDEO)

Nastasaja je zapazila mnoge razlike između domaćeg i kineskog luka koje uopšte ne odaju dobar utisak!

Objavljeno:

Nastasja Nedimović, na Instagramu poznatija kao Kancer influenser, pobedila je rak koštane srži ishranom. Zahvaljujući svakodnevnoj podršci supruga i istraživanjima koje su zajedničkim snagama vršili, ali i razgovorom sa nutricionistom ona je uspostavila način ishrane koji je doprineo njenom izlečenju. Sada, nakon što je pobedila, Nastasja je nastavila da širi zdrave savete o svemu onome što je ona naučila kroz svoju borbu.

Razlika između kineskog i domaćeg luka

Uveženi beli luk iz Kine uzgaja se u kanalizacionim vodama, a one se koriste kao jeftino đubrivo. Zatim se prska hemikalijama, da bi se sprečilo klijanje, potom se izbeljuje hlorom, a onda se po zakonu fumigira metil bromidom. Visoke doze metil bromida mogu oštetiti cetralni i respiratorni nevni sistem i on je opasniji od hlora čak 60 puta. Kroz mnoga ispitavanja kineski beli luk bio je pozitivan na toksične hemikalije, patogne, na teške metale kao što su olovo, arsen, melamin, metil bromid, ešerija koli. Ovo se ne odnosi samo na sirovi beli luk, nego i na beli luk u prahu kao i na ulje od belog luka.

Kako prepoznati uvezeni beli luk

Nedostatak korena

Nedostatak mrlja od zemljišta

Ima neprirodnu belu boju

Kineski beli luk ne klija jer je tretiran teškim hemikalijama, a naš beli luk nakon određenog vremena u frižideru isklija

Kineski beli luk ima metalniji ukus

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.