NAJOPASNIJI TIKTOK IZAZOV U SRBIJI DO SAD: Tera jezu u kosti, RODITELJI PRESTRAŠENI (FOTO)
TikTok, Foto: Prfomedia

važno

NAJOPASNIJI TIKTOK IZAZOV U SRBIJI DO SAD: Tera jezu u kosti, RODITELJI PRESTRAŠENI (FOTO)

Klinci stoje kraj pešačkog prelaza koji je regulisan semaforom dok traje zeleno, a tek kada se uključi crveno svetlo, oni istrčavaju na ulicu, ispred kola koja kreću, da je pretrče

Objavljeno:

Učenici osnovnih škola u Srbiji imaju novi izazov – nakon što se na pešačkom prelazu upali crveno svetlo za pešake, a zeleno za vozače, izleću na ulicu i brzo je pretrčavaju.

Na ovaj nerazuman i opasan izazov, koji se navodno širi preko društvene mreže Tiktok, upozorili su korisnici Tvitera i objasnili da je izazov takav da klinci stoje kraj pešačkog prelaza koji je regulisan semaforom dok traje zeleno, a tek kada se uključi crveno svetlo, oni istrčavaju na ulicu, ispred kola koja kreću, da je pretrče.

Deca, Mobilni telefoni, Deca na internetu, Sajber nasilje
foto: Profimedia

- Tokom žutog (vozačkog), oba su crvena (i pešačko i vozačko), oni sačekaju da vozačko žuto prođe, pa kad je njima crveno, a vozačima zeleno, istrčavaju. Nije novo, rade to već nekoliko meseci. Imaju i foru da se sakriju između parkiranih kola i da ispadnu na kolovoz. Oteraće nekoga na robiju - napominju Tviteraši.

Brankica Stanojević, dečji psiholog, kaže da je to što deca školskog uzrasta rade izuzetno opasno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.