"PLUĆA SU MI KOLABIRALA": Zbog PROIZVODA koji SRBI masovno KORISTE, jedva je OSTALA ŽIVA, upozorila JE SVE (VIDEO)
Devojka, Foto: Printscreen/TikTok/gracejohanna

HOROR

"PLUĆA SU MI KOLABIRALA": Zbog PROIZVODA koji SRBI masovno KORISTE, jedva je OSTALA ŽIVA, upozorila JE SVE (VIDEO)

Između ostalog, otkrila je da joj je odsečen „mali komad” pluća, ali i da je operacija podrazumevala da joj je deo rebara „izriban” nakon čega su bila užasno bolna i upaljena

Objavljeno:

Primamljivi mirisi, i obećanja proizvođača koji se kunu da ne štete zdravlju, bili su dovoljni da osvoje današnju omladinu. Ipak, ne treba zanemariti da imaju i loše strane, na koje je jedna studentkinja sada odlučila da skrene pažnju. Grejs Džoana se nedavno suočila sa zdravstvenim poteškoćama koje su zahvatile pluća, a posle niza neprijatnosti odlučila je da upozori ljude da „poštuju svoja pluća i odustanu od vajpinga“. Grejs je u bolnici završila zbog kolapsa pluća, kome, kako je istakla, "nije pomoglo" ni pušenje ovih električnih cigareta. Na svom TikTok-u objavila je video koji je "potresao" trenutnih 2 miliona pregleda, gde je podelila svoje zastrašujuće iskustvo u bolnici i neopisivi bol koji je osećala.

"Upravo sam se vratila iz bolnice. Pluća su mi potpuno kolabirala", objasnila je Grejs. Ona je istakla da je nedelju dana ranije bila u bolnici kada se prvi put srušila, ali da se to ponovilo i počela je da "iskašljava krv". Dijagnostikovan joj je "spontani pneumotoraks". „Ovo iskustvo je potpuno promenilo način na koji gledam na svet i na bol“, istakla je ona, a zatim nastavila: „Lekari su pogledali slike i rekli da moram na hitnu operaciju. Bila sam užasnuta.“ rekla je, a zatim opisala kako je izgledalo kao operacija.

@gracejohanna I got to see how sensitive our lungs are at such a young age. It happened bc of my stature, but please respect your lungs #collapsedlung #spontaneouspneumothorax #stopvaping #vaping ♬ original sound - gracejohanna

Između ostalog, otkrila je da joj je odsečen „mali komad” pluća, ali i da je operacija podrazumevala da joj je deo rebara „izriban” nakon čega su bila užasno bolna i upaljena. Kada se probudila, Grejs je imala „jedan od najstrašnijih bolova“ koji je izgledalo kao da nikada neće završiti, i morala je da nosi cev u plućima naredna tri dana. „Znam kakav je osećaj biti mučen“, rekla je ona, dodajući da njena dijagnoza ima mnogo veze sa tim što je „visoka i mršava“, ali da je pušenje doprinelo: „Nikada više neću da pušim. Nikad u životu. Poštovaću svoje telo“, zaključila je Grejs. U komentarima su se javili mnogi korisnici koji su bili dovoljno uplašeni njenim iskustvom.

„Toliko ljudi misli da im se to nikada neće dogoditi“, napisao je jedan korisnik, dok je drugi dodao: „Nakon ovog videa više nikada neću pušiti te cigarete“.

„Molim vas, nastavite da delite svoju priču jer je na snazi epidemija ovih cigareta među mladima izmakla kontroli“, rekao je jedan korisnik. Inače, postoji mnogo dokaza o tome kako i na koji način su cigarete štetne, a kada su elektronske cigarete u pitanju, treba biti svestan da, pored bogatog spektra dima kao i primamljivih ukusa koji često privlače nas, njihova upotreba može predstavljati opasnost po naše zdravlje.

,

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.