OVO NI U KOŠMARU NE BI TREBALO DA DOŽIVITE: Najranjivija ispovest TRUDNICE pravo iz POROĐAJNE SALE - NIJE ZA SVAKOG
Foto: Printscreen/TikTok/yasmynswitzer

DRSKO I BEZOBRAZNO!

OVO NI U KOŠMARU NE BI TREBALO DA DOŽIVITE: Najranjivija ispovest TRUDNICE pravo iz POROĐAJNE SALE - NIJE ZA SVAKOG

Iskustvo sa porođaja je jedinstveno za svaku ženu, ali postoje neke stvari koje su zajedničke. Bolni krici i povremeni plač su praktično pravilo u porođajnim sobama, iako babice često savetuju ženama da pokušaju da sačuvaju energiju koju gube vikanjem i da se usredsrede na pravilno disanje

Objavljeno:

Majka po imenu Jasmin Svicer na TikTok-u je podelila svoje iskustvo, a mnogi fanovi su bili spremni da stanu na njenu stranu. Naime, ona je u svom videu otkrila da je doktor vikao da na nju da ućuti, a svojim iskustvom uspela je da privuče oko 5,1 milion pregleda.

"Svu decu sam rodila prirodnim putem, u bolnici i bez lekova. Priča o mom trećem porođaju je prilično zanimljiva", rekla je ona. Jasmin je dalje priznala da je tražila vodu dok je bila na porođaju, ali je trebalo više od pola sata da joj je donese.

Rekla je i da joj je bilo veoma neprijatno jer je babica pokazivala drugoj babici koja je bila na obuci kako da uradi pregled i utvrdi da li je žena spremna za porođaj kao i koliko joj je uvećan grlić materice.

Naime, pravi problem je nastao kada je doktor stigao, jer je tada počela završna faza – širenje i porođaj. "Dok je bebica kretala, ja stvarno nisam vrištala ni glasno, već sam više stenjala. Usred napora, doktorka me je upozorila da moram da budem malo tiša da bi ona bolje čula. Bila je tako gruba i neprijatna. Provela sam dosta vremena sa tom doktorkom tokom trudnoće i uvek je bila divna prema meni", rekla je.

„Namrštila sam se i potpuno sam izgubila fokus nad bebom , ali me je srećom jedna sestra vratila na pravi put. Bila sam prilično ljuta zbog tog iskustva“, otkrila je ona. Ljudi su bili zgroženi načinom na koji se doktorka prema Jasmin ponašala dok je bila u jednom od najranjivijih stanja koja se mogu zamisliti.

„Napisao bih žalbu upravi bolnice“, savetovao je jedan korisnik. "Tako sramotno! Posebno u vreme kada ste tako krhki."

Jedna korisnica ju je pitala: "Šta je to što ona treba da 'čuje'? Ova priča me ljuti. Žao mi je što si ovo doživela."

Disanje i porođaj

Prema članku objavljenom u Cochrane bazi podataka o sistemskim pregledima 2017, uobičajeno je da medicinski radnici podstiču majke da duboko udahnu i zadrže vazduh 10 sekundi ili više nakon što je grlić materice potpuno proširen. Naime, žene se uče da duboko udahnu na početku porođaja, zadrže dah što je duže moguće, a zatim ga izdahnu i istovremeno stvaraju pritisak iz stomaka prema vagini dok porođaj traje.

1 / 5 Foto: Printscreen/youtube/yasmynswitzer

Uzimajući u obzir gore navedeno, šta se dešava kada žena vrišti tokom porođaja? Veoma brzo oslobađa vazduh, gubi energiju pa samim tim i samnjuje sebi snagu tokom trudova. Zbog toga medicinski stručnjaci često savetuju ženama da se fokusiraju na disanje umesto na vikanje.

Sa druge strane, postoje dokazi koji podržavaju potpuno drugačiji pristup trudnicama. U istom izveštaju se navodi: „Neki autori tvrde da intervencije kontrole disanja ne bi trebalo da se nameću tokom faze proterivanja i da žene treba da budu slobodne da slede sopstvene instinkte kao odgovor na fiziologiju ove faze, umesto da slede direktna uputstva medicinskih stručnjaka. ."

Za obe metode postoje prednosti i argumenti, međutim, ljudski pristup i obzir prema trudnici u ranjivim trenucima su poželjni.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.