LEKAR JOJ NAPIPAO OVU STVAR, NIJE MOGLA DA DOĐE SEBI: Bivao je sve VEĆI I VEĆI (VIDEO)
Devojka otkrila rak, Foto: TikTok printscreen/pariswells

JEZIVO

LEKAR JOJ NAPIPAO OVU STVAR, NIJE MOGLA DA DOĐE SEBI: Bivao je sve VEĆI I VEĆI (VIDEO)

Kozmetičarki Paris Vels je dijagnostikovan rak samo mesec dana nakon što joj je lekar rekao da je kvrga na vratu posledica prehlade.

Objavljeno: 14:23h

Paris Vels (28) je u martu pronašla kvržicu na prednjem delu vrata, pa je odmah otišla u bolnicu kao bi proverila o čemu se radi. Ona je takođe osećala svrab kože i gubitak težine, što ju je dodatno zabrinulo.

Paris ističe kako joj je doktor rekao da je kvržica nastala zbog toga što je bila prehlađena nedelju dana ranije i da bi to objasnilo zašto su njeni limfni čvorovi otečeni.

Međutim, za nekoliko nedelja kvrga je postala sve veća i tvrđa, pa je Paris stupila u kontakt sa svojom tetkom koja radi u istoj bolnici i dogovorila skeniranje.

Rezultati su pokazali da je imala drugi stadijum Hodžkinovog limfoma - redak rak koji se razvija u limfnom sistemu i širi se po celom telu.

Paris je objavila video o svojoj dijagnozi raka na TikTok-u, napisavši: - Kako sam saznala da imam rak.

Mnogi ljudi su joj odmah poslali poruke podrške:

- Šaljem ljubav, ostani jaka, ti to možeš.

- Imao sam Hodžkinov limfom na vratu, skoro dve godine sam u remisiji. Možeš ti to.

- Saznala sam da sam u drugoj fazi nakon rođenja mog sina. Već četiri godine sam u remisiji ,sa svojom drugom bebom. To je teško putovanje prijatelju.

Od svoje dijagnoze, Paris je prikupljala sredstva za dobrotvorne organizacije protiv raka.

Hodžkinov limfom se može razviti u bilo kom uzrastu, ali uglavnom pogađa ljude između 20 i 40 godina i one preko 75 godina. Simptomi uključuju gubitak težine, noćno znojenje, uporan kašalj i oticanje vrata, pazuha i prepona.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.