HOROR, STRUJA UBILA BRAČNI PAR: Telo Tanje i njenog muža PRONAĐENO U GARAŽI!
Foto: Printscreen/TikTok/bruceburnswoodshop

vodite računa!

HOROR, STRUJA UBILA BRAČNI PAR: Telo Tanje i njenog muža PRONAĐENO U GARAŽI!

Muž i žena iz Viskonsina stradali su od struje visokog napona nakon što su pokušali da naprave ukras od drvene ploče, koristeći takozvanu "fractal wood burning" tehniku.

Objavljeno:

Bračni par iz Viskonsina umro je od posledica udara strujnog kola nakon što su u svojoj garaži pokušali da naprave fraktalnu sliku koristeći tehniku paljenja drveta (fractal wood burning).

Tela Tanje Rodrigez (44) i DŽejmsa Karolfija (52), pronađena su prošle nedelje u njihovoj garaži nakon što su se hitne službe pojavile ispred njihove kuće usled požara koji je izbio.

Lokalni šerif oglasio se prošlog četvrtka o ovom slučaju.

- Bračni par je preminuo zbog požara koji je izbio u kući. Nije u pitanju krivično delo jer je smrt prouzrokovana strujnim udarom koji se desio usled paljenja drveta prilikom pokušaja da naprave fraktalnu sliku. To je tehnika u kojoj se koristi struja visokog napona da bi spalila šare u obliku drveta i grana koje su nacrtane na drvenoj ploči. Drvena ploča je premazana hemijskim rastvorom koji je lako zapaljiv. Istragom je utvrđeno da je vatra nastala u garaži a onda se proširila i u kuću. Forenzičari smatraju da je oprema za fraktal prouzrokovala strujni udar koji je izazvao požar - izjavio je šerif.

Tiktoker
foto: Printscreen/TikTok/bruceburnswoodshop

Ova tehnika podrazumeva korišćenje transformatora visokog napona koji se koristi u kućnim uređajima poput mikrotalasne rerne i koriste ga radnici u fabrikama koji proizvode drvene stvari poput drvenih daski za sečenje.

Prema navodima američkog udruženja za struganje drveta (American Assoociation of Woodturners), oko tridesetak ljudi dosad je poginulo od 2017. godine baveći se ovim vidom umetnosti koja se ispostavila smrtonosnom.

- Struja visokog napona je nevidljivi ubica, radnik ne vidi i ne oseća opasnost. Lako je videti opasnost uključene motorne testere. Očigledno je da, ako dođete u kontakt sa uključenom motornom testerom, znate da možete da se povredite i u retkim slučajevima da umrete. Sa fraktalnom tehnikom, jedna mala greška je dovoljna i mrtvi ste - izjavio je Rik Bejker, predsednik američkog udruženja za struganje drveta.

(Espreso/Nportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.