DEVOJKA SE SNIMALA NA TIKTOKU, I OSTAVILA U NEVERICI: Uradila je to bez ikakvog ustručavanja (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tiktok

ozbiljno!

DEVOJKA SE SNIMALA NA TIKTOKU, I OSTAVILA U NEVERICI: Uradila je to bez ikakvog ustručavanja (VIDEO)

Novi viralni trend nateraće vas ili da odmah probate ovu kombinaciju ili da vas momentalno uhvati jeza od same pomisli na spoj ova dva ukusa

Objavljeno: 12:20h

Većina ljudi dan započinje šoljicom kafe, a ako kafu ispijate u kafiću, verovatno naručujete i nešto pride - ceđenu pomorandžu, na primer. To naravno pijete odvojeno, ali novi TikTok trend vas možda natera da razmislite o kombinaciji ova dva napitka.

TikTokeri se zaklinju u ovu neobičnu kombinaciju, a mi ne možemo a da ne pomislimo da je ukus ove kombinacije jednostavno pogrešan. Kako je sve počelo? Pre ovoga pojavio se trend mešanja limunovog soka i instant kafe kao savršeni brzi način za mršavljenje. Naravno, ovo nije i ne može biti recept za gubljenje težine, jedino što može da se desi jeste da dobijete poremećaj ishrane oslanjajući se na ovakve stvari. Ovaj novi trend ne služi u te svrhe, ali i ova kombinacija je zabrinula mnoge zbog potencijalnih poteškoća koje može imati na želudac i želudačnu kiselinu.

Pre nego što se usudite da probate ovu neobičnu kombinaciju, pročitajte o ukusu espresa i soka od pomorandže, koje su zdravstvene prednosti i mane (ako postoje) i kako ovaj bizaran napitak može uticati na vaše zube i creva.

Oni koji su probali tvrde da je ova kombinacija ukusa imala ukus kao narandža i čokolada, ali nije bilo baš toliko ukusno. Međutim, neki se kunu u ovu kombinaciju i tvrde da ih mnogo brže razbuđuje. Gorčina espresa i slatkoća soka od pomorandže se savršeno spajaju. Još uvek možete da osetite taj oštar, citrusni ukus bez šećera - kažu TikTokeri.

Ima li koristi od mešanja soka od pomorandže i espresa?

Šoljica espresa od jedne unce (1 unca = 28,35 grama) sama po sebi može ponuditi malo kofeina (64 mg), pa bi ga mešanje sa sokom od pomorandže, koji ćete piti sporije, moglo učiniti podnošljivijim za ljude koji su osetljivi na kofein. Što se tiče samog soka, on nudi povećanje vitamina C - 50 odsto vaših dnevnih potreba, a za one koji piju kafu za doručak, sok takođe dodaje kalorije za energiju. Ako se odlučite za pulpu, dobićete i gram vlakana, što ga čini još zasitnijim.

@janellerohner Try orange juice and espresso and tell me what you think? #foodie #foodtiktok #espresso ♬ original sound - JanelleRohner

Da li je ispijanje ove kombinacije loše za vaše zube?

1 / 2 Foto: Profimedia

Da li je loše za creva?

Ako kiselost u espresu ili soku od pomorandže ne smeta vašem stomaku odvojeno, ne biste trebalo da imate problema sa kombinacijom. Isto važi i ako ih često pijete u istom obroku bez problema - vaša creva ne bi trebalo da budu pogođena ako ih pomešate u jednu čašu, kaže gastroenterolog Suprija Rao za "Pop Sugar".

Uz to, ako imate problem sa refleksom kiseline ili žgaravicom, sok od pomorandže i espreso mogu potencijalno da pogoršaju simptome refluksa kiseline, tako da u kombinaciji, definitivno mogu postojati problemi sa žgaravicom, ali ne i definitivne implikacije na zdravlje creva, kaže dr Rao. Refluks kiseline nastaje kada se želudačna kiselina vrati u vaš jednjak. Gorušica, poznata i kao kiselinska smetnja, jeste simptom refluksa kiseline koji karakteriše nelagodnost, bol ili peckanje u grudima. Ako imate problema sa refluksom kiseline ili žgaravicom, verovatno ćete želeti da preskočite ovaj TikTok trend.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.