OPASAN TRIK SA JAJIMA KRUŽI INTERNETOM: Zbog ovog, vaše DETE može da NASTRADA (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tiktok/thatfalzonfamily

OBRATITE PAŽNJU!

OPASAN TRIK SA JAJIMA KRUŽI INTERNETOM: Zbog ovog, vaše DETE može da NASTRADA (VIDEO)

Snimak jedne mame, u kojem je predstavila trik sa pravljenjem jaja za bebe, brzo je postao viralan. Stručnjaci su upozorili da korišćenje ove metode može imati ozbiljne posledice

Objavljeno: 12:56h

TikTok korisnica Aleksandra Bevik pokazala je jedinstven način da podstakne bebu da jede jaja, sugerišući da i njeni obožavaoci isprobaju metod. U videu u kome tvrdi da „svaki roditelj mora da pokuša“, Aleksandra stavlja jaja u zamrzivač i, dok su zamrznuta, vadi ih i seče na komade pre nego što ih ubaci u tiganj.

Na snimku Aleksandre Bevik dodaje da tada liče na mini pečena jaja, a njeno dete ih obožava. Međutim, nisu svi korisnici Interneta bili zadovoljni idejom tiktokerke. Neki su pisali da je njihovo dete od metode koju je predložila razbolelo.

- Ja sam lekar hitne pomoći i stručnjak za bezbednost dece. Ovo nije bezbedan način za pripremu jaja. Ne bi trebalo da se zamrzavaju u ljusci. FDA upozorava na ovo – prokomentarisao je jedan od korisnika TikTok-a.

Druga osoba je rekla:

Moj prijatelj je ovo uradio, a njegovo dete se otrovalo hranom."

Virtuelni video je pušten 12,7 miliona puta, ostavljeno je preko 14 hiljada komentara.

Jaja
foto: Printscreen/Youtube/Crouton Crackerjacks

Da li je moguće zamrznuti jaja

Prema američkoj Upravi za hranu i lekove, ne bi trebalo da zamrzavate sirova jaja u ljusci. To može loše uticati na njihovu konzistenciju. Isto važi i za zamrzavanje tvrdo kuvanih jaja, koja postaju gumena i vodenasta kada se izvade iz zamrzivača. Međutim, postoje neki izuzeci. Sirova belanca, sirova žumanca i sirova cela jaja sa uklonjenom ljuskom mogu da se zamrznu. Takođe možete zamrznuti gotova jela od jaja. Mada se pitamo da li će i posle odmrzavanja biti podjednako ukusno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.