ZARADIO BLIZU 200.000 NA IZAZOVU! Da li biste i vi mogli da podnesete tu žrtvu?
Tinejdžer, Foto: Facebook/Lorna Goldstrand Klefsaas

hit

ZARADIO BLIZU 200.000 NA IZAZOVU! Da li biste i vi mogli da podnesete tu žrtvu?

Bila je posebno ponosna s obzirom na to kako su društveni mediji negativno uticali na Silvertovu stariju sestru

Objavljeno:

Tinejdžer iz Minesote Silvert Klifses (18) prošlog vikenda je dobio 1.800 dolara (oko 188.000 dinara) od svoje majke jer je uradio nešto što je za mnoge mlade danas nezamislivo: nije koristio društvene mreže šest godina.

Apstinenciju je započeo 2016. godine kada je imao 12 godina i kada ga je majka Lorna Goldstres Klifses izazvala da se uzdrži od korišćenja društvenih mreža do svog 18. rođendana, a zauzvrat će mu dati 1.800 dolara, preneo je KARE11.

Bila je inspirisana radijskim takmičenjem pod nazivom “16 za 16”, u kojem je majka ponudila svojoj ćerki 1.600 dolara ako izbegava društvene mreže do svoje 16. godine.

Sivert je izazov oberučke prihvatio, a svakako nije koristio društvene mreže ni sa 12 godina u to vreme.

Ovaj izazov je shvatio kao jednu fudbalsku utakmicu koju treba da dobije, a samim tim što nije imao ni Fejsbuk, a ni Instagram, pomoglo mu je da se maksimalno posveti školskim obavezama.

Jedna od prvih stvari koje je Sivert uradio na svoj 18. rođendan jeste to da je napravio Instagram prvi put u životu, ali pošto je izdržao šest godina bez mreža, majka je ispunila obećanje i dala mu novac.

– To je jedan od najboljih načina na koji sam mogla da potrošim novac – kazala je Lorna.

Tinejdžer
foto: Facebook/Lorna Goldstrand Klefsaas

Bila je posebno ponosna s obzirom na to kako su društveni mediji negativno uticali na Silvertovu stariju sestru.

– Toliko je bila opsednuta održavanjem svojih Snepčet nizova da je to zaista uticalo na njeno raspoloženje. Tada sam zaplenila ćerki telefon kada je imala 16 godina – navela je majka.

Ona je kazala da je njen sin sjajno izdržao izazov, da smatra da se to isplatilo i da bi ponovo isto uradila kad bi mogla da vrati vreme.

(Espreso/New York Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.