UZELA JE VIŠE OD 600 MILIONA DINARA ZAHVALJUJUĆI ŠAČICI ŠLJUNKA: Da li je REALNA šta radi?! AU! (VIDEO)
Krađa, Foto: printscreen Facebook/Metropolitan Police Service

DOBAR POKUŠAJ?

UZELA JE VIŠE OD 600 MILIONA DINARA ZAHVALJUJUĆI ŠAČICI ŠLJUNKA: Da li je REALNA šta radi?! AU! (VIDEO)

Očekuje se da će Lulu Lakatos uskoro biti izručena Francuskoj

Objavljeno:

Ženi koja je ukrala dijamante u vrednosti od neverovatnih 4,3 miliona funti (oko 604 miliona dinara) tako što ih je zamenila za kamenčiće iz gomile šljunka naređeno je da vrati samo 245 funti (34.000 dinara).

Francuskinja Lulu Lakatos, koja trenutno služi zatvorsku kaznu od pet i po godina u Velikoj Britaniji, snimila je bezbednosna kamera dok se u jednoj londonskoj zlatari pretvarala da je stručnjak za dijamante po imenu Ana.

Ona je tom prilikom uspela je da uzme sedam dijamanata od kojih je jedan koštao 2,2 miliona funti.

Kako piše Gardijan, ona je pljačku izvela 2016. tako što je rekla zaposlenima u zlatari da je tamo da proceni skupe dijamante u ime bogatog ruskog klijenta. Dijamanti koje je Lulu pregledala trebalo je da se stave u posebnu futrolu sa bravom i drže u trezoru. Samo nekoliko sati nakon krađe, Lulu i njeni saradnici su navodno pobegli iz zemlje i uputili se u Francusku.

Međutim, plan joj je raskrinkan jer je snimljena kako spušta torbicu u svoju tašnu pre nego što je zamenila duplikatom sa sedam bezvrednih kamenčića. U zlatari su saznali za krađu kada su sutradan otvorili sef, a kako navode britanski mediji, originalni dijamanti nikada nisu pronađeni.

Tokom saslušanja u Southvark Crovn Courtu, 60-godišnjaku je naloženo da plati samo 245 funti.

– Što se brojki tiče, postoji upadljiva razlika između ostvarene dobiti od 4.299.671 funti i raspoložive imovine od 293 evra i 57 centi – rekao je sudija Alekandar Miln obrazlažući svoju odluku.

Očekuje se da će Lulu Lakatos uskoro biti izručena Francuskoj.

(Espreso / Guardian)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.