SKAČE U LEDENU VODU DVA PUTA DNEVNO VEĆ 10 GODINA: Kada čujete i zašto, i vi ćete da razmišlajte O ISTOM
Elina, Foto: Printscreen/Instagram/elinamae

voli ekstremne uslove

SKAČE U LEDENU VODU DVA PUTA DNEVNO VEĆ 10 GODINA: Kada čujete i zašto, i vi ćete da razmišlajte O ISTOM

Ova devojka svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje kako lomi led.

Objavljeno: 15:47h

Elina Makinen (28) iz Finske je preko noći postala popularna, i to sve zbog njenog nebičnog hobija. Naime, njen profil na društvenoj mreži TikTok u kratkom vremenskom periodu zapratilo je više od 1,4 miliona ljudi.

Svi znamo koliko su zime hladne u Finskoj, ali sudeći po Elininim video-snimcima, njoj to uopšte ne smeta. Ova devojka svakodnevno objavljuje video-snimke u kojima pokazuje kako lomi led, a zatim i pliva u ledenoj vodi.

Ona veruje da je ova aktivnost dobra za njeno zdravlje i čini da se oseća i psihički i fizički bolje. Poslednjih 10 godina, ova 28-godišnjakinja čak dva puta dnevno pliva u hladnoj vodi.

Ovaj hobi je Elinu pretvorio u internet senzaciju, a njeni video-snimci broje milionske preglede. Neki od njenih popularnijih videa uključuju njenu upotrebu sekire ili bušilice kako bi uspela da napravi rupu u ledu i uskoči u ledeno jezero.

- Znam da je moje skakanje u zaleđeno jezero čudno drugim ljudima. Međutim, ovo je sasvim normalno u mojoj zemlji - rekla je ona.

1 / 4 Foto: Printscreen/Instagram/elinamae

Dok se jedni dive njenoj hrabrosti, drugi na ovaj hobi gledaju kao "potpunu ludost".

- Doslovno sam se smrla dok sam gledala tvoje video-snimke. Kako se ne plašiš da ćeš dobiti hipotermiju? Ovo je stvarno apsolutna ludost - napisala je jedna žena.

Međutim, Elina kaže da je njeno telo naviklo na hladnoću i da je prvi put u hladnu vodu uskočila kad je imala samo pet godina.

- Cela moja porodica obožava da se kupa u hladnoj vodi, to je naša porodična aktivnost - rekla je Elina i otkrila kada i u koje vreme se kupa:

- Plivam ujutru i to mi pomaže da pokrenem cirkulaciju, a onda odem na noćno kupanje i na taj način se oslobodim stresa.

Elina obično provodi između 30 sekundi i šest minuta u vodi, a povremeno ide na plivanje i do 12 minuta.

- Kada temperature padnu ispod - 25 stepeni, moram da pazim da ne dobijem promrzline - rekla je ona.

Koliko god pričala o prednostima plivanja u hladnoj vodi, Elina upozorava da ova aktivnost nije za svakoga.

- Plivanje u tako hladnoj vodi može da bude kobno po neke ljude, a u retkim slučajevima, može doći i do tetanije, stanja u kom se srce smrzava i prestaje sa radom. Definitivno morate da poznajete sebe i svoje telo - zaključila je Elina Makinen.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.