SA 10 GODINA DOSPELA JE NA LISTU NAJMOĆNIJIH ŽENA: Njena tajna je u OVOME, NEVEROVATNO
Adhara, Foto: Printscreen/Instagram

genije

SA 10 GODINA DOSPELA JE NA LISTU NAJMOĆNIJIH ŽENA: Njena tajna je u OVOME, NEVEROVATNO

Doživljavala je žestoko maltretiranje od strane vršnjaka u tom periodu i imala ogromne probleme kada je u pitanju socijalna interakcija.

Objavljeno:

Devetogodišnja devojčica Adhara Perez je imala tri godine kada joj je dijagnostikovan Aspergerov sindrom.

Doživljavala je žestoko maltretiranje od strane vršnjaka u tom periodu i imala ogromne probleme kada je u pitanju socijalna interakcija.

Njeni roditelji nisu imali nikakva preterana očekivanja, a na terapiji su saznali da Adhara ima veći koeficijent inteligencije od Alberta Ajnštajna. Sa svojom inteligencijom, Adhara je završila osnovnu školu sa pet godina, a srednju sa osam godina.

Danas je mnogi predstavljaju kao devojčicu koja ima veći koeficijent inteligencije od Ajnštajna i Hokinga Da budemo precizniji, test inteligencije Adhare Peres pokazao je 162, nešto više od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga, čiji s rezultati procenjuju na oko 160 (iako nikada nisu zvanično testirani).

Ono što je važno naglasiti je da je devojčica identifikovana kao dete sa Aspergerovim sindromom. U ranom detinjstvu se borila sa pojedinim segmentima razvoja. Najveći problem predstaljala joj je društvena interakcija sa drugom decom njenog uzrasta. Adhara je naknadno rekla da je bila „izvrgnuta ruglu u školi“. Učenici su je maltretirali i nazivali čudakinjom.

Njena majka je posvedočila da su je jednom zatekli kako se igra u kućici, a potom su počeli da udaraju kućicu.

Nakon ovog incidenta, ona je postala veoma depresivna i odbila je da se vrati u školu. Njeni nastavnici kažu da je izgledala nezainteresovano za časove, često bi ih prespavala. Zato je njena majka shvatila da redovni obrazovni sistem nije prikladan za Aharu i odvela je kod terapeuta.. Uprkos teškoj ekonomskoj situaciji porodice, majka je želela da obezbedi devojčici svetlu budućnost. Terapeut joj je pomogao da se usmeri na okruženje za učenje koje je savršeno za Adharine talente. Ubrzo je devojčica uspela da završi srednju školu, i to samo nekoliko kratkih godina. Ona sada ima dve diplome, jednu iz sistemskog inženjerstva, a drugu iz industrijskog inženjerstva sa fokusom na matematiku. Paralelno sa ovim, pohađa kurseve astronomije i gravitacionih talasa.

Fascinantno je i to što je uspela da napiše memoare o svojim iskustvima. Naslov je kolokvijalni prevod „Ne odustajte“. Pored toga,"Forbes Mexico" je stavio na listu 100 najmoćnijih žena u Meksiku 2019. U to vreme je radila na narukvici sa molekulima za praćenje emocija dece sa posebnim potrebama kako bi pomogla u predviđanju i sprečavanju napada. Adhana je definitivno neko ko razume ove poteškoće. Kada je imala četiri godine, imala je intenzivan napad koji je skoro doveo do kome. Nije mogla da pomera ruke skoro godinu dana i morala je da se podvrgne fizikalnoj terapiji. „Tada je Adhara sledila primer Stivena Hokinga; rekla je da ga, uprkos tome što ima invaliditet, to nije sprečilo da postigne velike stvari“.

''Kada je Albert Ajnštajn bio mlad, nisu verovali u njega, mislili su da su njegove ideje glupe, ali on ih je vremenom dokazao i to je razlog zašto se Adhari sviđa ovaj lik“, objasnila je njena majka. Pored toga, Univerzitet Arizone ponudio je devojčici mesto u njihovoj školi. U međuvremenu, ona uči engleski za prijemni ispit i nastavlja da gaji interesovanje za astrofiziku. Želja joj je da jednoga dana postane astronaut.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.