PRVO ZAPROSIO JEDNU, PA ONDA DRUGU SESTRU: Verio stariju, pa oženio MLAĐU, na kraju se umešala majka
Mlada, Foto: Profimedia

kakav obrt!

PRVO ZAPROSIO JEDNU, PA ONDA DRUGU SESTRU: Verio stariju, pa oženio MLAĐU, na kraju se umešala majka

Mama je objasnila kako je uopšte došlo do ovakve situacije.

Objavljeno:

Jedna žena ispričala je na Redditu nesvakidašnju situaciju u kojoj se našla njena porodica.

Naime, obe njene ćerke zaprošene su od strane istog muškarca, da bi na kraju on ipak odlučio da želi da se oženi mlađom.

Zabrinuta mama potražila je savet jer se našla u vrlo nezgodnoj situaciji i nije sigurna da li bi prema starijoj ćerki bilo u redu da ona prisustvuje venčanju njene sestre.

Moja mlađa ćerka Hajlih, 28, udaje se za bivšeg verenika moje starije ćerke, Dženifer, 30. Dženifer je ljuta na mene jer idem na Hajlihno venčanje. Ona kaže da kao i uvek opravdavam ponašanje njene loše sestre, ali to jednostavno nije istina.

Početak drame

Mama je objasnila kako je uopšte došlo do ovakve situacije.

– Kada je venčanje otkazano, otkrili smo da je to zato što su Sem i Hajlih izlazili, odmah sam nazvala Hajlih i zamolila je da ponovo razmisli o tom odnosu, ne samo zbog njene sestre, već i zato što ako je mogao jednom, mogao bi i drugi put to da uradi, a ja nisam želela da bude povređena. Uveravala me je da to nije slučaj, da su oni jedno za drugo i da su to znali već duže vreme, pa smo ostali na tome – kaže ona i dodaje:

– Razgovarala sam i sa Semom. Izvinio se ako je ikoga povredio time, ali je rekao da ne bi bilo pošteno oženiti Dženifer kada je duboko u svom srcu znao da je zaljubljen u Hajlih. Službeno su bili zajedno već nešto više od godinu dana i zaista izgledaju sretno i zaljubljeno.

Otac van sebe

– Moj muž podržava Dženifer, zgrožen je celom situacijom i ne želi da ima nikakve veze s njom. U jednom trenutku je rekao da neće dati Semu svoj blagoslov, niti predati Hajlih. Kada je Hajlih to saznala, bila je skrhana. Pitala sam svog supruga da li je spreman da rizikuje odnos sa Hajlih, a Dženifer me optužila da sam pokušala da ga okrenem protiv nje – rekla je mama.

Dilema i opraštanje

Mama je zatim rekla:

– Rekla sam Dženifer da se ne radi o stranama, već o učenju opraštanja. Rekla sam joj da je prošlo više od godinu dana otkako su ona i Sem prekinuli, a ona je skroz skakala iz veze u vezu jer je toliko usredsređena na Hajlih i Sema te da ako im nikad ne oprosti, neće nikad biti mirna.

Potom je dodala:

– Kaže da ne razumem da joj je Hajlih namerno ukrala Sema i da to radi otkad su bili deca, a ja to nisam primetila. Rekla sam joj da je još tada trebalo da mi kaže. Rekla je da je trebalo sama da pazim i primetim, a ja njoj da treba da nauči da pusti određene stvari da budu u prošlosti kako bi krenula napred i da ako je Hajlih ukrala Sema, onda joj je Hajlih učinila uslugu.

Odlazak na venčanje

– Konačno, rekla je ako odem na venčanje, to znači da je Hajlih sve vreme bila moje omiljeno dete i da više nikada neće razgovarati sa mnom – rekla je neutešna mama.

Zatim je zaključila:

– Rekla sam joj da idem na svadbu kao što bih išla i kod nje da je ona u takvoj situaciji. Rekla je u redu i spustila slušalicu. Kasnije me muž zvao s posla i rekao mi je da ga je nazvala plačući.”

Savet korisnika

– Da li ću biti grozna ako odem na venčanje svoje mlađe ćerke – upitala je izbezumljena mama korisnike za pomoć. Odgovori su bili raznovrsni, ali su se korisnici uglavnom složili da mama greši iz mnogo razloga.

– Ti si grozna – napisao je jedan korisnik.

1 / 5 Foto: Profimedia

Drugi korisnik je dodao:

– Dopustite mi da za početak kažem da na neki način razumem vašu perspektivu. Volite svoje ćerke, želite da budu srećne, želite da ih podržite. Teško je upravljati stvarima kada postoji raskol u ovakvoj porodici, ali ono što se svodi na to je da su Dženifer izdali njen verenik i sestra. To je bol koja ne može tek tako da se oprosti. Morate da podržite Dženifer i jasno da date do znanja da dok podržavate i volite Hajlih, ne volite i ne podržavate bol koju je nanela Dženifer.

Drugi korisnici su osjećali da je mama previše usredsređena na ponovno okupljanje svoje porodice i okrivljuje svoju najstariju ćerku jer nije oprostila najmlađoj, umesto da okrivljuje najmlađu ćerku koja je “digla” stvari u vazduh.

(Espreso/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.