GRAMATIKA GA IZDALA, ALI JAKO: Sveštenik platio SKUPU CENU zbog KARDINALNE GREŠKE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

au!

GRAMATIKA GA IZDALA, ALI JAKO: Sveštenik platio SKUPU CENU zbog KARDINALNE GREŠKE!

Prema rečima biskupa, ako ste kršteni korišćenjem pogrešnih reči, to onda znači da vaše krštenje nije validno, i da niste kršteni

Objavljeno:

Katolički sveštenik u Feniksu u Arizoni primoran je da podnese ostavku i izvini se nakon što je otkriveno da je hiljade njegovih krštenja nevažeće zbog gramatičke greške.

Andres Arango decenijama radi kao sveštenik, služio je u Brazilu krajem 1990-ih pre nego što je radio u San Dijegu i Feniksu.

- Sa iskrenom brigom obaveštavam vernike da su krštenja koju je izvršio prečasni Andres Arango, sveštenik Eparhije Feniksa, nevažeća - rekao je u pismu bišop Tomas Olmsted.

Prema doktrinarnoj belešci iz avgusta 2020, sveštenik je koristio nevažeću formulu krštenja "Krštavamo vas u ime Oca i Sina i Svetoga Duha", izvestila je Katolička novinska agencija ranije ove nedelje.

- Problem sa upotrebom "Mi" je u tome što nije zajednica ta koja krštava čoveka, nego je Hrist, i samo on, taj koji predsedava svim sakramentima, pa je Hrist taj koji krštava - rekao je biskup Olmsted u svom pismu od 14. januara.

1 / 3 Foto: Profimedia

Prema rečima biskupa, ako ste kršteni korišćenjem pogrešnih reči, to onda znači da vaše krštenje nije validno, i da niste kršteni, prenosi Independent.

- Moraćete opet da se krstite - rekao je on.

Eparhija je takođe saopštila da velečasni Arango "nije diskvalifikovan" iz službe.

- Tužno je što sam saznao da sam tokom svoje svešteničke službe obavljao nevažeće krštenje tako što sam redovno koristio pogrešnu formulu - rekao je Andres Arango.

Kako prenose mediji, u pitanju je na hiljade krštenja koja su obavljena na pogrešan način, zbog čega eparhija radi zajedno sa sveštenikom da obavesti sve koji su kršteni pogrešno.

Bonus video:

16:31

VEČERNJI DNEVNIK 16.02.2022.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.