STUDENTKINJA (20) JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! Nije prepoznala SIMPTOME, a ni LEKARI joj nisu bili od veće POMOĆI
Džordžija Kulson, Foto: Printscreen/Facebook

završila u komi

STUDENTKINJA (20) JEDVA IZVUKLA ŽIVU GLAVU! Nije prepoznala SIMPTOME, a ni LEKARI joj nisu bili od veće POMOĆI

Da sam ostala kod kuće, u krevetu, još nekoliko dana, verovatno bih umrla

Objavljeno:

Džordžija Kulson (20) završila je u komi i jedva je izvukla živu glavu nakon što je dobila sepsu, ali nije umela da prepozna simptome, niti su joj doktori bili od veće pomoći.

Studentkinja matematike iz Gilforda u Velikoj Britaniji rekla je da je u septembru prošle godine početkom semestra osećala umor, iscrpljenost i povremeno je imala temperaturu.

No, sve je to pripisala takozvanom “gripu brucoša”, lakšoj bolesti koja često pogađa studente tokom prvih par nedelja semestra.

Dva puta je pozvala Hitnu pomoć i konsultovala se sa lekarima, koji su joj rekli da verovatno ima koronu. Uradila je dva testa i oba su bila negativna. No, kada su počeli i bolovi u stomaku, Džordžija je opet pozvala Hitnu pomoć i ovoga puta su joj rekli da dođe u bolnicu jer su posumnjali da joj je puklo slepo crevo.

Kada su je konačno pregledali, Džordžija je bila u vrlo lošem stanju i odmah je stavljena u indukovanu komu, u kojoj je provela više od dve nedelje, pošto se njeno telo borilo sa sepsom za koju nije ni znala da ima.– Nisam ni razmišljala o sepsi, mislila sam da imam “brucoški grip”. Nisam brinula o koroni jer su mi rezultati bili negativni. Tri dana sam bila u krevetu, naizmenično mi je bilo vruće i hladno, osećala sam umor, ali i oštar bol svaki put kada bih udahnula. Niko mi do tada nije rekao da su temperatura i drhtanje simptomi sepse – ispričala je ona, prenosi britanski San.

Džordžija Kulson
foto: Printscreen/Facebook

– Kada sam došla u bolnicu, nisam mogla da stojim. Odmah su me poslali na skener i rendgen, utvrđeno je da sam u septičnom šoku i da su mi pluća upaljena. Pritisak mi je bio toliko nizak, kao i nivo kiseonika, da sam stavljena u komu i na respirator – rekla je Džordžija.

Ona je iskusila na svojoj koži šta znači bolovati od sepse, koliko se to brzo širi i želi svima da skrene pažnju da ne zaanemaruju čak ni najmanje signale koje im telo šalje da nešto nije u redu.

– Da sam ostala kod kuće, u krevetu, još nekoliko dana, verovatno bih umrla. Prošlo je nekoliko meseci ali i dalje sam izuzetno umorna, i ponekad me bole pluća – dodala je Džordžija, koja je imala sreće da preživi, ali mnogi koji su zakasnili, nažalost, nisu imali.

(Espreso/the Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.