PRONAŠLA NEOBIČAN NOVČIĆ U BAŠTI, NIJE NI SLUTILA KAKVU ĆE JOJ NEVOLJU DONETI! Kad je saznala istinu, usledio ŠOK
Ilustracija, Foto: Aleksandra Čolić

NEVERICA

PRONAŠLA NEOBIČAN NOVČIĆ U BAŠTI, NIJE NI SLUTILA KAKVU ĆE JOJ NEVOLJU DONETI! Kad je saznala istinu, usledio ŠOK

Naime, ova devojčica otkrila je srebrni novčić dok su radile u bašti, ni ne slutivši kakvu će zakonsku nevolju ovo otkriće doneti

Objavljeno:

Iako je u svetu sasvim izvesno da će baštovani velelepnih kuća rado obavestiti vlasnike istih da su u njihovim dvorištima otkrili mnogo neverovatnih stvari, situacija koja je zadesila devojčicu iz Britanije Kejt Harding zaprepastila je sve.

Naime, ova devojčica otkrila je srebrni novčić dok su radile u bašti, ni ne slutivši kakvu će zakonsku nevolju ovo otkriće doneti.

Britanija je bila mesto gde su Kejt i njena majka imale svoj srećan dom.

Već pri prvim zracima Sunce, njih dve bi izašle u svoje dvorište i počele pleviti.

Kejt je sakupljala gomila zemlje i korova kada joj je za oko upala fenomenalna svetlucava stvar. Srebrnjak se doslovno otkrio sam.

Kejt je ugurala novčić u svoju haljinu, skrivajući otkriće od svoje majke. Ovo je bila njena posebna nagrada. Nije nameravala da dozvoli da joj ga neko drugi uzme dok je jurila ka kupatilu da ga očisti. Novčić je bio star i u lošem stanju. Činilo se da je u zemlji mnogo godina.

Nakon nekoliko godina, dok se spremala da krene na koledž, novčić se još jednom pojavio dok je ona preturala po fioci svoje komode.

Samo nekoliko meseci nakon njenog dragocenog ponovnog otkrića, Kejtina mama je preminula. Prisustvo novčića donelo je bujicu emocionalne nostalgije dok se prisećala kako je pronašla novčić dok je radila u bašti sa svojom voljenom majkom.

Kejt je shvatila da se malo šta može uraditi bez pomoći numizmatičara. Zatim je odmah otišla u lokalni muzej gde je profesionalcu objasnila prirodu svog otkrića. Kejt su bili potrebni da joj pomognu da otkrije tajnu vrednost novčića.

Muzejski numizmatičar otkrio je Kejt da ono što je pronašla pre svih tih godina u stvari nije novčić, već nešto izuzetno jedinstveno. Ostala je bez reči. Šta bi zapravo moglo biti njeno blago iz detinjstva?

Ispostavilo se da je novčić koji je ta devojčica iskopala istorijski komad Ujedinjenog Kraljevstva kojih je bilo samo četiri.

Tada su se sve nade srušile, jer je morala da ga preda, a u slučaj se ubrzo umešala i policija. Njene nade da se izvuče iz svojih studentskih finansijskih problema su obrzo pale u vodu, a bol koju oseća ostaće večna, jer je samo želela da je taj novčić zauvek podseća na vreme provedeno sa mamom.

(Espreso/flights10.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.