BESNA NA RODITELJE JER NISU ISPUNILI OBEĆANJE: Na društvenim mrežama potražila savet pa dobila ŽESTOKE KRITIKE
Ilustracija, Foto: Profimedia

au

BESNA NA RODITELJE JER NISU ISPUNILI OBEĆANJE: Na društvenim mrežama potražila savet pa dobila ŽESTOKE KRITIKE

Ali ona sama nije pohađala fakultet, tako da joj roditelji nikada nisu dali ušteđevinu koju su uštedeli za njen koledž

Objavljeno:

Žena se obratila korisnicima Reddita da otkrije da li je pogrešila što je očekivala da roditelji plate sve za njeno venčanje, kao što su učinili za njenu sestru.

Pitala je Reddit za savet i objasnila: „Sećam se iz osnovne škole kako se moj tata šalio sa prijateljima kada će moći da se povuče jer mora da štedi za venčanja svoje dve ćerke. „Pokušala sam da razgovaram sa njima o budžetu dok smo bili zajedno na odmoru i rekli su da će platiti moje venčanje. Pitala sam ih koliki je moj budžet, na šta su mi odgovorili da ćemo o tome razgovarati kada dođe vreme. Zatim je objasnila da su njeni roditelji već plaćali sestrine troškove fakulteta koji nisu bili pokriveni školarinom, kao i celo njeno venčanje.

1 / 7 Foto: Printscreen/Youtube/ Brittany Winegarner

Ali ona sama nije pohađala fakultet, tako da joj roditelji nikada nisu dali ušteđevinu koju su uštedeli za njen koledž.

„Moja sestra se udala pre više od sedam godina, bukvalno nekoliko dana nakon što je diplomirala u seoskom kraju nedaleko od grada u kojem žive naši roditelji, jer je porodica njenog muža odatle pa su odlučili da tamo naprave venčanje i žive tamo.”

Takođe je objasnila kako su njeni roditelji od tada otišli ​​u penziju, a ona se preselila u grad udaljen 5 sati od njih. Sada je verena i računala je na to da će njeni roditelji platiti venčanje u gradu u kojem živi. Međutim, njeni roditelji su rekli da mogu da plate samo isti iznos kao za venčanje njene sestre. Prema njenim rečima, prosečna cena venčanja u saveznoj državi u kojoj živi je više nego dupla od cene koju su roditelji platili za venčanje njene sestre. Njeni roditelji su ponudili da plate isti iznos za njeno venčanje kao i za svoju sestru, ali ona se oseća kao da je njena sestra naklonjena roditeljima.

„Moji roditelji definitivno mogu priuštiti da plate i doprinose više. Svake godine idu na skupe odmore – krstarenja, izlete i lunaparkove po 10 dana.“

Rekla je da su njenoj sestri platili sve troškove do 22. godine, a ona je samostalna od 18. godine jer je izabrala drugi put u životu.

„Odlučila sam da se udam za muškarca visoke klase ove godine, sa 29 godina, umesto da se udam za muškarca srednje klase sa 22 godine. Godine 2015., nakon rasprave, njeni roditelji su podigli iznos za koji su rekli da će učestvovati u isplati, ali će ona i njen verenik i dalje morati da plate 10.000 dolara.

”Na kraju svog priznanja, pitala je Redditove: U komentarima, mnogi korisnici Reddita odgovorili su potvrdno na njeno pitanje i rekli joj da je pogrešila što traži još novca.

U prvom komentaru ispod njene objave, jedan korisnik Reddita joj je napisao: „Ti si *** a. Očigledno je tvoja sestra bila zrelija 2015. Vi ste u 2022. godini i kao da osuđujete muža svoje sestre koji je iz radničke klase, a vi se ponosite svojim partnerom iz više klase, iako on ne može sebi da priušti venčanje.”

Jedan od komentara je glasio: „Nikada ne bih mogao da opravdam trošenje toliko novca samo na žurku i ne bih se osećao prijatno da uzmem toliki novac od svojih roditelja iu slučaju da oni to mogu da priušte i ponudili su mi“. Ali neki su mišljenja da su u ovoj situaciji svi krivi.

„Bliže mi je mišljenje da su ovde svi nešto pogrešili. Roditelji su stalno govorili da će platiti celo venčanje. Mislim da nije u redu da su rekli da će sve platiti, a onda su se predomislili i rekli da će platiti isto kao i za njenu sestru.

„Ali još uvek je suludo tražiti od nekoga da plati dodatnih 10.000 dolara kada vam već daje 25.000 dolara. Ako ona i njen verenik ne mogu da priušte da plate tih 10.000 dolara za svoje venčanje, neka ga odlože i počnu da štede ili smanje budžet za tih 10.000 dolara. Njeni roditelji su veoma velikodušni dajući joj toliko novca da plati za svoje venčanje.”

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.