DA LI JE ANA MOGLA DA PREŽIVI? Stručnjak IZNEO detaljne PROCENE slučaja ŽENE koja se UDAVILA na BOGOJAVLJANJE
Žena, Foto: Printscreen/Viqeo

procena

DA LI JE ANA MOGLA DA PREŽIVI? Stručnjak IZNEO detaljne PROCENE slučaja ŽENE koja se UDAVILA na BOGOJAVLJANJE

Na snimku, koji je uznemirio svet, čuju se kako njena deca, koja imaju 10 i 14 godina, vrište dok njihov otac pokušava da pronađe Anu

Objavljeno:

Stručnjak iz oblasti ronjenja, ispričao je kako je žena provela poslednje sekunde svog života i da li je imala priliku da se spasi.

Policija je pronašla i izvukla iz vode telo mlade advokatice Ane Uskove (40), koja je poginula prilikom kupanja na Bogojavljanje. Ana je snimljena kako skače u vodu u zaleđenoj reci Oredež kod sela Vajra, istočno od Sankt Peterburga, i više nije izronila. Njen suprug i drugi okupljeni su očajnički pokušavali da je spasu, dok su deca okolo vrištala, ali struje su bile prejake i odvukle su nesrećnu ženu, prenose ruski mediji.

Na snimku, koji je uznemirio svet, čuju se kako njena deca, koja imaju 10 i 14 godina, vrište dok njihov otac pokušava da pronađe Anu.

Njeno telo pronađeno je na oko kilometar od mesta gde je uskočila u vodu.

- Telo je identifikovao suprug - saopštili su iz policije.

Nadležni su saopštili da mesto gde je Ana skočila u vodu nije bilo predviđeno za kupanje na Bogojavljanje, što su potvrdili i iz crkve.

- Kupanje na ovom mestu nije bilo dogovoreno sa vlastima, ni sa crkvom. Na oko kilometar odatle je bilo organizovano kupanje i tu su bili spasioci i pripadnici policije, kao i ekipe hitne pomoći. Nažalost, neki ljudi su odlučili da se sami organizuju - rekao je sveštenik Aleksandar Asonov.

Tim povodom, oglasio se i stručnjak u oblasti ronjenja koji je objasnio da li je Ana imala šanse da preživi.

- Znate, i sam sam ronio pod led, plivao od jedne do druge rupe, a takođe sam ovo video mnogo puta - rekao je Viktor Bikinev za KP-Petersburg. - Ženin skok je bio potpuno nepismen, bukvalno je skakala uz tok. To jest, njene noge su odmah visile ispod rupe. I, stoga, njene šanse da preživi su izgubljene u samom startu. Da je uspela rukama da se uhvati za nešto, preživela bi. Ali, nije imala funkciju u udovima.

Ono što se dogodilo ovoj ženi, nikome ne želi više da se ponovi.

- Nespretnim ljudima se u vodi dešava to da odmah zastane dah i srce - objašnjava ronilac i nastavlja:

- Odnosno, ljudi, zaronivši u hladnu vodu, više ne izlaze - srce staje i to je to. Ali u ovom slučaju je ronila više puta, što znači da se borila za život. Kako je bilo? U hladnoj vodi adrenalin se odmah pušta u krv, što je dovoljno da za 30-40 sekundi nastupi smrt. Ona je bila živa u vodi. Imala je vazduha u grudima, bila je lakša od vode, pa je odmah bila pritisnuta na led - rekao je on.

Bonus video:

07:53

Advokatica Gordana Božilović Petrović i psihoterapeut Biljana Ćulafić o pedofilu iz Šapca koji je obljubio devojčicu (12)

(Espreso/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.