MEDALJA ZA HRABROST! Junaci SPASILI devojku iz ZAPALJENE zgrade u MOSKVI (VIDEO)
Spasavanje, Foto: Printscreen/Youtube/TRT World Now

bravo!

MEDALJA ZA HRABROST! Junaci SPASILI devojku iz ZAPALJENE zgrade u MOSKVI (VIDEO)

Timur je visio za jednu ruku, a drugom se držao za okvir prozora sa nekoliko prstiju

Objavljeno:

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji je još jednom pokazao da "hrabrost ne poznaje granice", te pružio lekciju svima!

Navodno, snimak je nastao u subotu u Moskvi, a na njemu se vidi kako dva momka spašavaju devojku iz zapaljenog stana, rizikujući svoj život, s obzirom da nisu imali vremena da koriste zaštitnu užad.

Kako pišu lokalni mediji, požar je izbio u stanu Irine Jerpuleve (18) na devetom spratu.

Njen dečko Timur Zakirov (20) i prijatelj Adel Ahmetzjanov (21) nalazili su se sa njom u trenutku kada je izbio požar, ali mesta za paniku nije bilo.

Odlučili su da izađu kroz prozor i pokušaju da probude komšiju u stanu ispod.

- Spustili smo se kroz prozor, zakačili se za prozorsku platformu stana ispod nas i udarali nogom u prozor. Hvala Bogu, vlasnik je bio kod kuće. Da nije bilo njega, ne mogu da zamislim šta bi se dogodilo - rekao je Adel i dodao:

- Timur je visio za jednu ruku, a drugom se držao za okvir prozora sa nekoliko prstiju.

Njegov drug je potvrdio navode i istakao da nijedna druga opcija nije postojala.

- Desnom rukom sam se čvrsto držao za prozorsku dasku, a levom sam mu privukao drugu ruku za okvir prozora kako bi se mogao podići. Mislio sam da ćemo morati da skočimo - činilo se da je bolje nego da ostanemo tamo i da se opečemo - dodaje Timor.

Ipak, problem je nastao kada je Irina trebalo da se spusti. Uhvatila ju je panika i mislila je da će pasti sa 27 metara visine.

- Oklevala sam sve dok Timur nije počeo da viče na mene i to me je urazumilo - rekla je ona i dodala da su je njih dvojica spasili.

Tek nakon što je opasnost prošla, momci su shvatili šta su učinili.

- U to vreme sam bio u prilično čudnom stanju. Nisam razumeo da sam na visini devetog sprata i svaki pogrešan potez mogao da bude fatalna greška za mene i da padnem. Strah je došao kasnije - objašnjava jedan od momaka.

Studentkinja novinarstva Irina zadobila je posekotine, ogrebotine i trovanje ugljen-monoksidom, ali joj nije bilo potrebno bolničko lečenje nakon požara u okrugu Čertanovo u Moskvi.

Timur je zadobio opekotine i ostaje u bolnici. Drugi prijatelj Igor Garankin zadobio je 34% opekotina nakon što je pobegao kroz vrata pre nego što se plamen pogoršao.

Pretpostavlja se da je požar izazvao kratki spoj.

Bonus video:

04:58

BRZE VESTI 31.01.2022. 15.55

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.