"NE SVIĐA MI SE IDEJA DA ME UPUCA NEKI LUDAK": Mask ponudio tinejdžeru 5.000 dolara, evo i zbog čega!
Ilon Mask, Foto: Profimedia

ponuda

"NE SVIĐA MI SE IDEJA DA ME UPUCA NEKI LUDAK": Mask ponudio tinejdžeru 5.000 dolara, evo i zbog čega!

Iako je status Maskovih letova javna informacija, samo oni koji dobro poznaju industriju znaju gde da ih pronađu

Objavljeno:

Izvršni direktor Tesle, Elon Mask, ponudio je 5.000 dolara 19-godišnjaku da ugasi Twitter nalog koji prati njegove privatne letove, rekao je tinejdžer za Protocol.

Džek Svini vodi 15 naloga za praćenje letova koristeći bot koji je kreirao i koji automatski objavljuje kada avion slavne ličnosti poleti ili sleti na aerodrom.

Svinijev nalog koji prati Maskove letove ima najviše pratilaca, sa više od 97.000, a njegova popularnost navela je Maska da pošalje direktnu poruku ovom tinejdžeru.

"Ne sviđa mi se ideja da me upuca neki ludak", rekao je Mask u poruci, nudeći 5.000 dolara Sviniju da ugasi nalog, prema Protokolu. Elon Mask je nedavno rekao da nalozi na društvenim mrežama koji prate njegovo kretanje “postaju bezbednosni problem”.

1 / 3 Foto: Profimedia

"Ima li šanse da povećate to na 50.000 dolara? To bi bila velika podrška za moj koledž i možda bi mi omogućilo da kupim auto, možda čak i Model 3", odgovorio je Svini.

Poslednja razmena između Maska i Svinija dogodila se pre nedelju dana, kada je Svini rekao da će obrisati nalog bez novca ako mu Musk da praksu u njegovoj kompaniji. Tinejdžer je rekao da Mask još nije pročitao poruku.

Svini je objasnio Masku kako je uspeo da pronađe javno dostupne podatke o njegovom privatnom avionu kako bi napravio algoritam koji automatski objavljuje status Maskovih letova na Twitter-u. Iako je status Maskovih letova javna informacija, samo oni koji dobro poznaju industriju znaju gde da ih pronađu, prema Protokolu.

Bonus video:

03:31

Bolnica Kruševac

(Espreso/Protocol)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.