ISPLIVAO SKANDALOZAN SNIMAK! Policija PONIŽAVALA profesorku, smejali se njenim “SMRDLJIVIM GAĆICAMA” (VIDEO)
Snimak, Foto: Printscreen/Youtube/Guadian News

SKANDAL

ISPLIVAO SKANDALOZAN SNIMAK! Policija PONIŽAVALA profesorku, smejali se njenim “SMRDLJIVIM GAĆICAMA” (VIDEO)

Dafovu su u ćeliji vezivale tri službenice, pre nego što su je fiksirale za stolicu i makazama joj isekle odeću

Objavljeno:

Britanska policija se izvinila jednoj univerzitetskoj profesorki nakon što su policajci koristili „se*sistički, pogrdan i neprihvatljiv govor“ dok su je pretresali.

Docent filozofije Konstancja Daf, na Univerzitetu Notingem, tužila je Skotland Jard nakon što je podvrgnuta ponižavajućem ispitivanju i „se*sualnom ismevanju” u policijskoj stanici u Stouku.

Ona je privedena jer se umešala u hapšenje dečaka (15) tako što je pokušala da mu preda karticu na kojoj su napisana njegova zakonska prava u maju 2013. Tinejdžeru su kasnije pronašli skriveni nož u čarapi.

Policija je bila primorana da joj plati odštetu nakon što je Gardijan objavio šokantni snimak kamere u stanici na kojem je policajci nazivaju „ogavnom“ i pričaju o njenim „smrdljivim gaćama“ i dlakama na telu.

Narednik Kurtis Hauard je čak rekao da je „tretiraju kao teroristu“, da je pretraže „na svaki mogući način“ i da joj pokažu da je otpor uzaludan.

Dafovu su u ćeliji vezivale tri službenice, pre nego što su je fiksirale za stolicu i makazama joj isekle odeću. Nakon pretresa, ušli su u prostoriju za prijem pre nego što je policajac upitao da li su našle nešto.

– Mnogo dlaka – rekao je uz osmeh drugi policajac, a jedan od njih je upitao “kakav je to miris?”

– O, pa to su njene gaćice, zar ne? – rekao je njegov kolega, a jedna od policajki je kazala da se odrvatno oseća i da mora pod tuš.

Službenici su nastavli da se šale na račun privedene žene, koja se nedavno oglasili povodom incidenta.

– To je bila tolika salva dezinformacija da sam zapravo, iako sam bila tamo i znala da je to laž, umalo počela da sumnjam u sebe – rekla je profesorka.

Ona je dubokom ironijom opisala ponašanje policajaca

– Tako su me eikasno pravili ludom: „Bili smo samo zabrinuti za vaše mentalno zdravlje, zato smo morali da vas, za vaše dobro, na silu skinemo do gole kože i ispipamo” – kazala je Kurtis.

Ona smatra da je prava namera njenog privođenja bilo zastrašivanje, iako je policija u početku tvrdila da je sve bilo po zakonu jer žena nije htela da im kaže svoje ime.

Na kraju su izdali izvinjenje i isplatiće joj odštetu nakon što se završi postupak koji je pokrenula pred sudom.

– Iskreno smo se izvinili podnosiocu žalbe zbog govora koji je korišćen dok je bila u pritvoru i bilo kakvog uznemiravanja – saopštila je policija.

Bonus video:

03:56

Anegdote o zimskim sportovima u Kini

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.