SLEPI PUTNIK LETEO 11 SATI MEĐU TOČKOVIMA AVIONA: Kad su videli u kakvom je stanju, svi su se FRAPIRALI!
Avion, Foto: Promo

neverovatno

SLEPI PUTNIK LETEO 11 SATI MEĐU TOČKOVIMA AVIONA: Kad su videli u kakvom je stanju, svi su se FRAPIRALI!

Slepi putnik je nekako uspeo da preživi ove užasne uslove nekoliko sati

Objavljeno:

Slepi putnik nekim neobjašnjivim čudom preživeo je nestvarno putovanje od Južne Afrike do Holandije dok se krio u prednjem delu teretnog aviona.

Muškarac je otkriven stisnut u odeljak sa točkovima ispod trupa teretnog aviona “Cargoluk Boeing 747” na amsterdamskom aerodromu Šifol, saopštila je holandska vojna policija.

Let od najvećeg grada Južne Afrike Johanesburga do Amsterdama traje oko 11 sati, s tim što se avion zaustavio i na aerodromu u Najrobiju u Keniji, što je putovanje učinilo još dužim.

Portparolka holandske policije Džoana Helmonds rekla je da je “izvanredno” to što je čovek, čiji identitet, starost i nacionalnost još nisu utvrđeni, preživeo opasne i nemoguće uslove.

Avion
Avionfoto: Profimedia

– Naša prva briga je naravno njegovo zdravlje. Ovo je definitivno veoma neobično da je neko uspeo da preživi hladnoću na takvoj visini – veoma, veoma neobično. Prilično je neverovatno da je i dalje živ – navela je Helmonds, prenosi Dejli mejl.

Prema veb stranici aerodroma Šifol, Boeing 747 leti na visini od 30 kilometara i brzinom od oko 900 km/h.

U međuvremenu, standardna temperatura na toj visini je oko -54 stepena Celzijusa i ima za oko 25 odsto manje kiseonika nego na kopnu.

Ovo su uslovi koji bi obično rezultirali hipoksijom, promrzlinama, hipotermijom i nizom drugih bolesti.

Slepi putnik je nekako uspeo da preživi ove užasne uslove nekoliko sati.

– Čovek je dobro s obzirom na okolnosti i prebačen je u bolnicu. Nismo u mogućnosti da dajemo dalje komentare do okončanja istrage – navodi se u saopštenju policije.

Slepi putnici na letovima za Holandiju su vrlo retki, dodala je portparolka policije, napominjući da su prethodni pokušaji uključivali potencijalne migrante iz Nigerije i Kenije.

(Espreso/Daily Mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.