DETETU PRALA KOSU SIRĆETOM: Jedna majka je otkrila ZAŠTO TO RADI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Instagram

VELIKE PROMENE

DETETU PRALA KOSU SIRĆETOM: Jedna majka je otkrila ZAŠTO TO RADI!

Mama i njena porodica koriste kokosovo ulje umesto hidratantne kreme, za koju kaže da je uštedela bogatstvo

Objavljeno:

Jagroop Sahi, 31, započela je svoje velike roditeljske promene nakon što se njeno prvo dete Arvaia rodilo pre nešto više od četiri godine.

Jedna mama je otkrila kako je promenila način života svoje porodice u pokušaju da pomogne u spasavanju planete.

Počela je da uklanja jake hemikalije i toksine iz svoje svakodnevne rutine kako bi svojoj nerođenoj ćerki dala najbolji početak u životu. Umesto toga, fokusirala se na organske, prirodne i održive proizvode i prakse. Iako je promenila pristup nezi kože, Jagroop je čak prestala da svojoj deci kupuje plastične igračke. Sada majka dvoje dece kaže da je njoj i njenom mužu Amaru trebalo neko vreme da to isprave.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram

Rekla je za MiLondon: „Probali smo 'pranje bez šampona', koristimo kokosovo ulje i jabukovo sirće sa esencijalnim uljima kao šampon. „Ja sam jedina u porodici koji nije bez šampona, ali sam se umesto toga preselila u šampone.

„Na početku da sam svima davala sirće kao šampon, to je bilo grozno, jer je moja ćerka išla na kupanje, a ona i moj muž bi išli u bazen i samo smrdeli na sirće. „Trebalo je neko vreme da se koncentracija esencijalnog ulja i sirćeta ispravi, kako ne bi samo mirisali na ribu i pomfrit.

Mama i njena porodica koriste kokosovo ulje umesto hidratantne kreme, za koju kaže da je uštedela bogatstvo.

Eksperimentisali su sa stvarima poput platnenih pelena za bebe i silikonskih kuhinjskih sunđera. Jagroop takođe pokušava da smanji količinu igračaka koje kupuju i pronađe čvršće igračke.

Rekla je: „Trudimo se da ne kupujemo plastične igračke, ali održivost je zapravo pokušaj da se smanji vaš gubitak: ako se nešto pokvari, ako možete da popravite tu stvar, nije važno da je plastična.

Roditelj je dodao: „Ako ne možeš, daj to nekom drugom ko bi to mogao da popravi, pokušaj da ga držiš u toku, a da ne ode u kantu. Kada nešto baciš, ide negde, ili je završilo na deponiji, u okeanu, završi negde.

Žena, Nega kose
foto: Printscreen/Instagram

"Dakle, hajde da pokušamo da zadržimo stvari u ciklusu bez unosa previše nepotrebnih novih stvari." Međutim, nije sve funkcionisalo odmah, jer je rekla da je šampon od jabukovog sirćeta bio slučaj pokušaja i grešaka. I na početku je za nju bilo prilično teško.

Ona je nastavila: „Ostali smo vegani, uradili smo sve odjednom, i prestali smo posle dve nedelje. Održivost je zaista teška, može biti, i mislim da ako pokušate da uradite sve u jednom potezu, to može biti zaista ogromno.To je najveća lekcija koju sam naučila. „Sa svojim prvim detetom sam pokušala da nosim platnene pelene, pun udarac, i nije uspelo. Ali ovaj put sam ponovo probao platnene pelene, ali to radimo veoma sporo. „Nismo potpuno savršeni. Ali broj pelena koje uštedite, čak i tako što ih menjate nekoliko puta dnevno, čini tako veliku razliku. „Ali sada to zapravo ne osećamo, jer se ne osećate kao da ste ikada nešto izgubili, samo to menjate za održivije proizvode.

Nakon što je provela mnogo godina u Londonu, porodica se preselila u Bakingemšir da bi svoju decu odgajala na selu gde mogu „dobiti najbolje od od prirode“.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.