ŽENE SE UDAJU ZA ŽIVOTINJE? Izjava islamskog teologa ŠOKIRALA SVET, sve je objasnio (VIDEO)
Profesor, Foto: Twitter printscreen

predavač

ŽENE SE UDAJU ZA ŽIVOTINJE? Izjava islamskog teologa ŠOKIRALA SVET, sve je objasnio (VIDEO)

Ovo nije prvi put da su Samadijeve izjave proizvele burne reakcije na družtvenim mrežama

Objavljeno:

Islamski teolog i predavač na jednom od univerziteta u Avganistanu Fazlul Hak Samadi izjavio je za avganistansku televiziju „NoorTV“ da se na Zapadu oko 60 odsto žena starijih od 40 godina udaje za životinje.

Na Tviteru se trenutno aktivno raspravlja o njegovoj izjavi o braku sa životinjama. Jedan od korisnika mreže u svom postu je naveo da je Samadi predstavnik Talibana (organizacija pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti), iako nije direktno povezan sa njima.

Na pitanje voditelja o tome koja prava islam nudi ženama, Samadi je odgovorio: „Koja prava zapadne (zemlje) nude našim ženama? Na koja prava se ponose? Da li su ponosni na istopolne brakove ili brakove zaraženih HIV-om? Koliko ljudi u minuti dobije HIV u zapadnim zemljama? Čime se ponose? 60 odsto žena starijih od 40 godina u zapadnim zemljama udaje se za životinje. To je neverovatno. Na Zapadu je žena sredstvo za muškarca. A u islamu je žena sestra, majka. Društvo ne može da procveta bez žena. A islam im daje ova prava. Na Zapadu žele da pogaze prava naših žena. Prava žena ne treba mešati sa pravima muškaraca“, zaključio je on.

Ovo nije prvi put da su Samadijeve izjave proizvele burne reakcije na družtvenim mrežama. U septembru 2021. su korisnici društvenih mreža reagovali na jednu drugu Samadijevu izjavu. On je za televiziju „Tolo njuz“ objasnio kako muslimanka treba da izgleda, kao i da žena ne treba da razgovara sa nepoznatim muškarcima „udvaračkim glasom“. Tada je Samadi na društvenim mrežama svrstan među predstavnike talibana.

Pri tome su sami talibani za Sputnjik Avganistan izjavili da Samadi nije njihov predstavnik i da „na televiziji iznosi svoje lično mišljenje“. Portparol talibana Bilal Karimi napomenuo je da pokret ne vodi politiku zabrane kozmetike, nošenja svetle odeće i cipela sa štiklama koje, prema Samadijevim rečima, „mogu da prave zvukove koji uzbuđuju muškarce“.

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.