Danijeli ruka paralizovana zbog KONTRACEPCIJE: Otišla je u bolnicu, ali tamo je doživela užasan STRES
Stres/ilustracija, Foto: Profimedia

sudbina

Danijeli ruka paralizovana zbog KONTRACEPCIJE: Otišla je u bolnicu, ali tamo je doživela užasan STRES

Poslednje dve godine Danijela se prilagođavala životu koristeći samo desnu ruku

Objavljeno:

Danijela Džeret (24) iz Dartforda u Kentu tvrdi da joj je zbog operacije uklanjanja kontraceptivnog implantata oštećen nerv, što joj je dovelo do paralizovanja leve ruke.

Ona je ugradila implant od četiri centimetra i nije imala problem sve dok nije posetila svog lekara opšte prakse kako bi zamenio uređaj nakon preporučene tri godine.

Nakon što njen lekar nije mogao da ga ukloni, Danijela je poslata kod specijaliste koji je rekao da će joj biti potrebna operacija da bi se uređaj uklonio pošto joj je previše upao u ruku da bi mogao da se izvuče.

Međutim, nakon dvočasovne operacije, njena ruka je “utrnula”, a kada je Danijela otišla u svoju lokalnu hitnu pomoć, rečeno joj je da je pretrpela oštećenje nerava, ali da će joj se ponovo pokrenuti nakon 12 nedelja uz redovne preglede fizioterapeuta.

Međutim, dve godine nakon operacije, ruka joj nije povratila nikakav pokret, ni osećaj, tako da i dan-danas mora da se osloni na mamu Alison (53) da bi obavljala svakodnevne aaktivnosti.

Iako na implatantima postoji upozorenje da bi mogli da izazovu neželjene reakcije i da može da bude efikasan oko dve godine, Danijela smatra da joj je život uništen, prenosi Dejli mejl.

– Ne želim da zvučim dramatično, ali zaista mi je život uništen. Potpuno sam izgubila levu ruku. Ne mogu da je koristim, nemam osećaj u njoj, ništa. Sada sam invalid, ali ne biste pomislili da me pogledate. Zaista sam uzimala zdravo za gotovo ono što sam mogla da uradim pre. Sada ne mogu da koristim nož i viljušku. Moram da nađem nekog drugog da mi iseče hranu – navela je ona.

Danijela je posetila svog lekara opšte prakse u maju 2019. kako bi uklonio implantat, ali joj je rečeno da joj je zapao suviše duboko u ruku i da će morati da poseti specijaliste.

Upućena je na kliniku za s*ksualno zdravlje kako bi joj bila izvršena intervencija, ali joj je opet rečeno da je previše duboko i uzakazali joj operaciju za januar 2020.

Posle dva sata pokušaja da uklone implantat, lekari u bolnici Sent Tomas u Londonu rekli su Danijeli da će morati da ostave implant u njenoj levoj ruci jer je bilo nemoguće izvaditi ga.

No, kada se probudila, nije osećala podlakticu, niti je mogla da pomera ruku.

– Otišla sam u hitnu pomoć i rekli su mi da imam oštećenje nerva, ali su bili ubeđeni da će biti bolje za 12 nedelja i rekli su mi da mi treba malo fizioterapije. Ipak, nije bilo bolje. Niko zaista ne zna šta se dogodilo niti je preuzeo bilo kakvu odgovornost. Bilo bi lepo znati šta je pošlo po zlu. Takođe bi bilo lepo da izvadim implant jer je i dalje u meni – ogorčena je devojka.

Poslednje dve godine Danijela se prilagođavala životu koristeći samo desnu ruku.

Kaže da sada zavisi od svoje mame Alison koja joj pomaže u svakodnevnim aktivnostima kao što su seckanje hrane, kupanje i presvlačenje.

– Srećna sam što je imam, ali frustrirana sam jer bih volela da ponovo mogu da uradim sve samostalno – kazala je.

(Espreso/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.