POKUPILA OMIKRON UOČI PRAZNIKA, PA OPISALA KROZ ŠTA JE TAČNO PROŠLA: 1 stvar ju je spasila OZBILJNIH muka!
Ilustracija, Foto: EPA / Tamas Kovacs

JEZIVO

POKUPILA OMIKRON UOČI PRAZNIKA, PA OPISALA KROZ ŠTA JE TAČNO PROŠLA: 1 stvar ju je spasila OZBILJNIH muka!

Bila je potpuni antivakser i to ju je umalo koštalo života

Objavljeno:

Saha Ali (31) iz engleskog Didzberija bila je potpuni antivakser, ali su se njeni stavovi ipak promenili nakon što se dva puta zarazila koronavirusom.

Odlučila je da progovori javno o tome i da ohrabri ljude da pormene svest o vakcinaciji, naročito onima koji su tvrdoglavi kao što je i onaa bila.

Ona se u februaru prošle godine ozbiljno razbolela i četiri nedelje je provela u krevetu, dok je njen otac završio u bolnici.

Nakon toga, primila je dve doze vakcine, a uoči Božića ponovo se zarazila, s tim što je tada imala daleko blaže simptome.

– Mnogi i dalje tvrde da vakcina ne deluje. Mislim da bi oni koji su se više puta zarazili trebalo da progovore kako bi podigli svest ljudima. Vakcina deluje i sprečava pogoršanje stanja. Bila sam potpuni antivakser dok se nisam gadno razbolela u februaru. Ponovo sam krajem godine dobila koronu, ali sam vakcinisana i nisam skoro ni osetila virus – kazala je Saha za Manchester Evening News.

Govoreći o soju Omikron, za koji mnogi tvrde da vakcina ne deluje na njega, kazala je da iz njene perpektive vakcina zaista sprečava i taj soj virusa.

Kao i milioni drugih i ona je bila zaražena neposredno pred Božić Omikron sojem, a simptomi su joj bili neuporedivo bla-i poput obične prehlade, za šta je ubeđena da je zaslužna vakcina.

– Ovaj put se nisam osećala tako bolesno. Verujem da je to samo zbog vakcina. Bila sam pomalo umorna i prehlađena, ali to me nije sprečilo da ostanem na nogama i obavljam kućne aaktivnosti, za razliku od februara, ne ponovilo se – zaključila je Saha.

(Espreso/Manchester Evening News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.