OSVANUO SNIMAK BIL GEJTSA IZ 1994. GODINE: Već tada je bio TEŽAK 9,35 MILIJARDI dolara! (VIDEO)
Bil Gejts, Foto: Printscreen/Youtube/ Computer History Archives Project

mladi bil!

OSVANUO SNIMAK BIL GEJTSA IZ 1994. GODINE: Već tada je bio TEŽAK 9,35 MILIJARDI dolara! (VIDEO)

Govorio je i o desktop računarima, posebno se osvrnuvši na miševe kao jedan od delova ovih računara

Objavljeno: 14:47h

Na jutjubu je objavljen 15-minutni snimak iz 1994. u kojem tadašnji direktor Majkrosofta Bil Gejts izražava dobrodošlicu novim radnicima i obrazlaže im kako je ova kompanija nastala i kako se razvijala.

Videozapis je objavljen na Jutjub kanalu Centra za istoriju računarstva (Centre for Computing History) iz Kembridža. Gejts je tada imao 39 godina i već je tada bio veoma bogat. Prema poslovnom listu Forbs, imao je bogatstvo od 9,35 milijardi dolara, a sada ima bogatstvo od 136 milijardi dolara.

U obraćanju je imao reči hvale za kompaniju Epl, što je iznenađujuće s obzirom na to da je Epl najveći Majkrosoftov konkurent. Podsetio je kako je jednu od najvećih korporacija na svetu osnovao sa prijateljem Polom Alenom.

Govorio je i o desktop računarima, posebno se osvrnuvši na miševe kao jedan od delova ovih računara. Istakao je da su oni postali vrlo profitabilni za Majkrosoft, ali da su s onim prvim proizvedenim napravili grešku.

Prema rečima Gejtsa, prvo je bilo naručeno 50.000 komada, ali da im je bila potrebna cela godina da ih prodaju. U međuvremenu, objašnjava, dizajn miševa se poboljšavao.

Bonus video:

00:11

Bajka: Kaća Grujić pokazala kako je spremila kutak za ćerkicu

(Espreso/Kix.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.