"DEVOJČICE SU IMALE ŠANSU OD 1 ODSTO DA PREŽIVE": Mučna ISPOVEST majke koja ima 2 grlića i 2 MATERICE! (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/Good Morning America

ČUDO!

"DEVOJČICE SU IMALE ŠANSU OD 1 ODSTO DA PREŽIVE": Mučna ISPOVEST majke koja ima 2 grlića i 2 MATERICE! (FOTO)

U ovom retkom slučaju, rekla je da je zapravo bila trudna sa desne i sa leve strane

Objavljeno:

Tokom prvih nekoliko sedmica od kada je saznala da je trudna, Megan Fips je primetila da nešto nije u redu.

Fips (24) bila je rođena sa didelfisom materice, ili duplom matericom, retkim slučajem gde žena ima dva grlića i dve materice, prema Majo klinici. Fips ima dvoje starije dece koje je nosila u desnoj materici.

,,Uvek sam nosila u desnoj materici. Oduvek su verovali da moja leva strana nije aktivna," Fips je rekla u emisiji Good Morning America.

Beba
foto: Printscreen/Brightly

Fips je posećivala svog regularnog ginekologa, ko je preporučio specijalisti. U ovom retkom slučaju, rekla je da je zapravo bila trudna sa desne i sa leve strane.

Tokom juna, Fips je rekla da je patila od ,,mučnih bolova" i da je bila primljena u zdravstvenu bolnicu Brajan u Linkolnu u Nebraski, nakon što je primetila krvaranje.

,,Bilo je prilično neočekivano. Niko nije verovao da nešto nije u redu," rekla je.

Njen grlić se polako sužavao, stvarajući rizik od preranog porođaja, kako kažu njeni doktori. Fips je rekao da je medicinska sestra kasnije primetila da je bila pred porođajem. U toku 22-e sedmice, jedva u drugom trimestru, bila brzo odvedena gde joj je neonatolog objasnio rizike.

,,Rekao je da su devojčice imale šansu od 1%," prisetila se Fips.

Doktor Mark Briso, neonatolog koji je pomagao pri brizi o bebama u neonatalnom intenzivnom odelenju bolnice, je rekao da bolnica pokušava da isprati želje roditelja da reanimiraju toliko prevremeno rođene bebe, sve dok razumeju moguće komplikacije povezane sa ekstremnom prevremenošću. Neonatalno odelenje za intenzivnu negu u Brajanovoj bolnici je ustanova trećeg nivoa, i nudi specijalizovanu negu prevremeno rođenim bebama.

,,Zbog posebnih okolnosti majčine trudnoće njihove šanse za preživljavanjem su bile manje," rekla je Briso. Mogle su da proisteknu mnoge komplikacije zbog ekstremno ranog rođenja i male težine tokom rođenje.

Beba
foto: Printscreen/Brightly

Kako navode neonatalni specijalisti, odluke po pitanju reanimacije ekstremno prevremeno rođenih odojčadi rođenih između 22 i 24 sedmice gestacije zahtevaju individualne odluke i donesene su prema željama roditelja i kliničkom stanju odojčeta na rođenju.

11. juna, Fips je rodila devojčicu po imenu Rajli, zajedno sa devojčicom po imenu Ris, 12. juna. Obe su težile 0,45 grama.

Nakon 12 dana, Rajli je preminula.

,,Stavila sam njen pepeo u urnu i od tada je bila sa mnom i Ris u bolnici sve dok Ris nije otišla kući sa nama," rekla je Fips.

Kroz patnju, Fips je pronašla podršku među medicinskim sestrama, rekla je. Zbog kovida-19, drugi posetiocima nije bio dozvoljen ulaz u odelenje.

,,Jedina porodica koju sam imala su bile medicinske sestre, doktori i medicinske sestre na praksi koje su pomagale mojoj bebi," rekla je.

2. novembra, Ris je bila otpuštena iz bolnice i imala je 3,62 kg za vreme praznične sezone.

Ris je nedavno ponovo bila primljena u bolnicu zbog metapneumovirusa. Ona sada ima cevčicu kroz koju prima hranu kroz stomak i ponovo prima kiseonik koji joj pomaže da diše dok se oporavlja.

Podelom priče, Fips želi da zastupa druge žene koje su se prevremeno porodile i da drugim roditeljima da do znanja da se čuda dešavaju.

,,Samo želim da majke znaju da ne treba da odustanu i da je sve moguće," rekla je.

Bonus video:

14:44

DRMA KRIZA NA KOSOVU: Kurti ima plan da preuzme ceo energetski sistem

(Espreso/Good Morning America)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.