POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA (23) KOJI JE MISLIO DA ĆE UMRETI! Snimio POSLEDNJE REČI, pa se desilo ČUDO (VIDEO)
Ejtan Šejked, Foto: Printscreen/Twitter @EliahuHamra

ZA DLAKU IZBEGAO SMRT

POTRESNA ISPOVEST MLADIĆA (23) KOJI JE MISLIO DA ĆE UMRETI! Snimio POSLEDNJE REČI, pa se desilo ČUDO (VIDEO)

Mladi Izraelac se izvukao u zadnjem trenutku, a spasiocima je ostavio poruku za svoju majku

Objavljeno:

Svetski putnik iz Izraela za dlaku je izbegao smrt obilazeći prirodne lepote Argentine. Bio je toliko siguran da će umreti da je snimio poslednju poruku za majku.

Ejtan Šejked (23) je peo se po glečeru Oho del Albino, na jugu ove južnoameričke zemlje, koji se smatra da jednim od najhladnijih na svetu. Odjednom je izgubio ravnotežu i pao sa 10 metara visine, slomivši karlicu i jednu ruku.

Da nesreća bude još gora, mladić je takođe dobio hipotermiju dok je čekao 24 sata da stigne pomoć.

Nekim čudom uspeo je da prenese poruku uprkos skoro nepostojećem telefonskom signalu, i ona je stigla do lokalnih spasilaca.

Potresni snimci onoga što je Ejtan mislio da su njegovi poslednji trenuci postali su viralni na Instagramu, ali je njegov nalog ubrzo nestao. Na njima moli svoje spasioce da kontaktiraju njegovu majku.

„Prošle srede sam otišao u šetnju u Ušuaja regiji i pao sa oko 10 metara. Čekao sam da me spasu jedan dan, odsečen, bez hrane i vode, i takođe sa slomljenom karlicom i laktom. Kada su me pronašli, bio sam na ivici smrti od hipotermije”, rekao je mladić, prenosi Metro.

Srećom, turista se sada uspešno oporavlja u regionalnoj bolnici Ušuaja, a na umalo kobnu avanturu krenuo je odmah posle služenja vojske.

„Napustio sam Izrael kada sam završio vojni rok. Tamo sam odlučio da idem širom sveta, posebno u Južnu Ameriku. U stvari, moj san je bio da posetim Antarktik i Ušaju, o kojima sam pročitao mnogo knjiga. Ali nekoliko dana nakon dolaska u Argentinu doživeo sam nesreću za koju sam mislio da će sve to okončati”, ispričao je mladić.

Ejtan, koji je takođe preživeo bitku sa rakom, želi da nađe svetlu stranu svog bliskog susreta sa smrću, pa ističe da je srećan što je ponovo otkrio dobrotu u ljudima.

“Nisam ponosan na ono što mi se desilo, ali mi je drago što se tako završilo. Nakon što sam se pre nekoliko godina razboleo od raka, suočavanje sa smrću izbliza po drugi put u životu nije laka stvar”, kaže hrabri Izraelac.

Ljudi koji čuju za Ejtanovu dramu sa srećnim krajem obično se prvo sete istinite priču iza filma “127 sati” iz 2010. godine. Rađen je po istinitoj priči o planinaru Aronu Ralstonu koji je bio primoran da sebi odseče ruku zgenječenu između stena u kanjonu u amričkoj državi Juta.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/metro.co.uk)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.