Provalio u ukleti grob i FOTOGRAFISAO TELO da utvrdi pol: Usledila je drama kakvu nije mogao da zamisli (VIDEO)
Grobnica, Foto: Printscreen/Youtube/Wandering Crystal

ŠOKANTNO!

Provalio u ukleti grob i FOTOGRAFISAO TELO da utvrdi pol: Usledila je drama kakvu nije mogao da zamisli (VIDEO)

Navodi se da je ključeve grobnice dobio slučajno i da ih je zloupotrebio

Objavljeno:

Velika bura digla se ovih dana u Škotskoj, nakon što je jedan radnik turističke agencije u Edinburgu ušao u mauzolej sera Džordža “Krvavog” Mekenzija, otvorio grobnicu i fotografisao posmrtne ostatke iz groba.

Policija je primila izveštaje o incidentu i u toku je istraga o nezakonitom i skandaloznom otvaranju čuvene uklete grobnice na groblju Grejfrajers.

Kako anvode britanski mediji, sudsko veće je upoznato sa pritužbom nakon tvrdnji da je krivac koristio ključeve koje je mu je slučajno ili ne, poslalo odeljenje koje nadgleda gradska groblja.

– Ta osoba je dobila pristup zaključanom mauzoleju Džordža Mekenzija Krvavog i skinula poklopac sa jednog od kovčega. Fotografisao je leš i sa prijateljem ga “pregledao” kako bi utvrdio pol. Savet za gradska groblja je takođe umešan jer su ključevi poslati slučajno – rekao je izvor iz policije, prenosi škotski Dejli rekord.

Ser Džordž Mekenzi jedna je od najpoznatijih istorijskih ličnosti Edinburga. Takođe je poznat i kao Krvavi baron, a umro je 1691. godine.

Nekadašnji lord advokat nadimak je dobio tako što je stotine protestantskih saveznika poslao u smrt, a više od 1.000 ljudi pokopao je u polje na kom se sada nalazi ukleto groblje Grejfrajers.

Mauzolej je u današnjem vremenu turistička atrakcija Edinburga, turisti mogu da priđu do zaključanih vrata i provire u početni hol grobnice, ali ne mogu da uđu unutra, niti da obiđu grobove.

Sličan incident dogodio se 2004. godine kada su dvojica tinejdžera optužena da su nezakonito ušli u mauzolej i “igrali se” sa jednom od posmrtnih lobanja.

Osuđeni su tada na uslovnu zatvorsku kaznu, a to je bio prvi put za više od sto godina unazad da je neko optužen za “narušavanje groba”.

Takođe je 1999. godine jedan beskućnik potražio sklonište u mauzoleju i propao je kroz pod ostavljajući ogromnu rupu koja se i dan-danas može videti.

Nije osuđen za narušavanje jer se ispostavilo da nije imao nečasne namere, već je samo hteo da se skloni sa hladnoće.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Daily record)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.