"ŠTA ZNA AMER ŠTA JE KOMPLET LEPINJA": Pohvalio se specijalitetom iz Čikaga, Srbi osuli paljbu po njemu! (FOTO)
Komplet lepinja, Foto: Printscreen/Youtube/ Luftika

HIT!

"ŠTA ZNA AMER ŠTA JE KOMPLET LEPINJA": Pohvalio se specijalitetom iz Čikaga, Srbi osuli paljbu po njemu! (FOTO)

Ubrzo je stigao i odgovor autora posta na kritike ovog tradicionalnog jela

Objavljeno: 13:05h

Većina naših građana, koja radi u inostranstvu, priznaje da je ono što im najviše nedostaje u tuđini domaća tradicionalna hrana. Užička ili komplet lepinja na koju mnogima od same pomisli na ovaj specijalitet krene voda na usta, zaštitni je znak zlatiborskog okruga, odnosno čitave zapadne Srbije, ali istina je da se jede i na drugom kraju sveta.

"Komplet lepinja (sa jajima, pršutom, kajmakom) i kiselo mleko sa strane u Čikagu", pohvalio se jedan korisnik "Redita" uz fotografiju ovog specijaliteta i odmah izazvao oštre komentare ostalih korisnika.

"Sa pršutom? bez moče/pretopa? Dodatak pršute i razumem 'ajde, ali bez moče/pretopa to nije to. Kapiram da malo ulazim u gastronomski puritanizam, ali je moča najbitniji sastojak jela (posle same lepinje). Bez iste dobijes suvo, tvrdo i neslano jelo. Pica bez pelata, sarma bez mesa, karbonara bez slanine, sendvič bez suhomesnatog, gulaš bez luka. Taj neki rang", odmah je primetio jedan od njih.

Slični komentari nastavili su da se nižu.

"Ne ide pršuta u komplet lepinju!!! Idu samo tri sastojka: jaje, kajmak i pretop. Brišite ovo, iznervirah se od ranog jutra", "Mislim generalno ne volim da budem taj tip, ali komplet lepinja ima to "komplet" ispred upravo zbog moče. Ja sam siguran da je i lepinja sa slike top, ali jednostavno nije komplet", "Šta zna Amer šta je komplet lepinja", nadovezivali su se korisnici.

Ubrzo je stigao i odgovor autora posta na kritike ovog tradicionalnog jela.

"Mislim da ne prave pretop jer se ne jede baš toliko kao kod nas i verovatno bi morali da čuvaju negde i ne bi bio svež, ko će ga znati", zaključio je on.

Sa druge strane javio se i korisnik iz Užica, koji je pozdravio ovaj potez, dok su drugi uživali u prizoru.

Bonus video:

02:10

Espreso u poseti najsavremenijem precistacu otpadnih voda u Vršcu

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.