KAMILE DISKVALIFIKOVANE IZ POVORKE ZBOG BOTOKSA? Saudijske sudije na TAKMIČENJU preuzele RIGOROZNE MERE!
Ilustracija, Foto: Profimedia

vau!

KAMILE DISKVALIFIKOVANE IZ POVORKE ZBOG BOTOKSA? Saudijske sudije na TAKMIČENJU preuzele RIGOROZNE MERE!

Ova ekstravaganca želi da očuva ulogu kamila u tradiciji i nasledstvu kraljevine beduina, čak i dok zemlja bogata uljem nastavlja da modernizovanjem svojih mega projekata

Objavljeno:

Saudijske vesti su sprovele njihovo najveće raskrinkavanje takmičenja u lepoti kamila koje su dobijale inekcije botoksa i ostalih veštačkih dorađivanja, izjavila je saudijska novinarska agencija u sredu, gde je preko 40 kamila bilo diskvalifikovano iz godišnje povorke.

Popularan saudijski festival kamila King Abdulaziz, koji je započeo ranije ovog meseca, pozvao je uzgajivače najlepših kamila da se takmiče za nagradu od 66 miliona dolara. Inekcije botoksa, zatezanje lica i druge kozmetičke prepravke kako bi kamile izgledale privlačnije su strogo zabranjene. Sudije određuju pobednika na osnovu oblika kamilinih glava, vratova, grba, odela i držanja.

Sudije na jedno-mesečnom festivalu u severo-istočnoj pustinji u saudijskom glavnom gradu, Rijadu preuzele su rigorozne mere prema veštački unapređene kamile, izjavila je zvanična medijska agencija, što je učinila upotrebom ,,specijalizovane i savremene" tehnologije kako bi detektovala kaljenje.

Zvaničnici su ove godine primetili da je desetak uzgajivača zategao usne i noseve kamila, upotrebom hormona kako bi povećao mišiće zveri, ubrizgao botoks u glave i usne kamila kako bi ih povećali, naduvao delove tela gumicama i upotrebio filere kako bi opustio njihova lica.

-Klub je predan zaustavljanju svih činova kaljenja i obmane pri ulepšavanju kamila," rečeno je u SPA izjavi, dodajući da će organizatori primeniti ,,stroge kazne za manipulatore."

Ova ekstravaganca želi da očuva ulogu kamila u tradiciji i nasledstvu kraljevine beduina, čak i dok zemlja bogata uljem nastavlja da modernizovanjem svojih mega projekata.

Uzgajanje kamila je iznimno unosna industrija, pa se slični događaji organizuju širom regiona.

Bonus video:

20:03

VEČERNJI DNEVNIK 09.12.2021.

(Espreso/CBS News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.