PISMO ŠEFA ZAPOSLENOJ PRVOG RADNOG DANA: Sigurno nećete OSTATI RAVNODUŠNI, ovo izaziva REAKCIJU!
Posao/ilustracija, Foto: Profimedia

neverovatno

PISMO ŠEFA ZAPOSLENOJ PRVOG RADNOG DANA: Sigurno nećete OSTATI RAVNODUŠNI, ovo izaziva REAKCIJU!

Stjuardesa je otkrila stroga pravila i šta rade pre nego što putnici uđu u avion

Objavljeno:

Za mnoge od nas, naši prvi poslovi su često pozicije sa minimalnom platom u kojima malo nas zaista uživa. A jedan tata je na Tviteru dokazao kolika je noćna mora bio prvi posao njegove ćerke, pošto je objavio sliku pisma koje joj je uručio njen šef kada je stigla u prvu smenu.

Tata, koji objavljuje pod imenom @essjak, objasnio je da je njegova ćerka upravo napustila posao kod neimenovanog lokalnog trgovca na Novom Zelandu, a ona mu je dala dozvolu da objavi fotografiju pisma, spisak od 11 pravila njenog šefa.

Stjuardesa je otkrila stroga pravila i šta rade pre nego što putnici uđu u avion: Kako prenosi Mirror, on je pored fotografije napisao: „Moje dete je nedavno napustilo posao u lokalnoj prodavnici, koja zapošljava uglavnom 16-godišnjake koji su plaćeni ispod minimalne zarade. Ovo je pismo koje je dobila od svog šefa kada je stigla prvog dana na poslu."

Pravila njenog šefa su:

  1. Život nije fer - navikni se!
  2. Svet neće brinuti o vašem samopoštovanju. Svet će očekivati da nešto postignete pre nego što se osećate dobro u sebi.
  3. Nećete zaraditi 60.000 dolara godišnje odmah nakon škole. Nećete biti potpredsednik sa službenim autom i mobilnim telefonom dok oboje ne zaradite.
  4. Ako ste mislili da su profesori grozni, sačekajte dok ne dobijete šefa.
  5. Pečenje hamburgera nije ispod vaše časti. Vaši baka i deda imali su drugačiji naziv za takav posao: prilika.
  6. Ako zabrljaš, tvoji roditelji nisu krivi, pa nemoj kukati i učiti iz grešaka.
  7. Pre nego što ste se rodili, vaši roditelji nisu bili dosadni kao sada. Takvi su jer plaćaju račune, peru ti veš i slušaju kako misliš da si kul. Zato, pre nego što spasete svet od generacije svojih roditelja, pokušajte prvo da pogledate sebe.
  8. Vaša škola možda nije imala pobednike i poražene, ali život jeste. Neke škole nemaju loše ocene i daće vam priliku da pokušate bezbroj puta da dođete do pravog odgovora. Ovo nije slučaj u životu.
  9. Život nije podeljen na semestre. Nemate slobodno leto i nijedan šef ne želi da vam pomogne da „pronađete sebe“. Uradite to u lično vreme.
  10. Televizija nije stvarna. U stvarnom životu ljudi moraju da napuste kafiće i idu na posao.
  11. Budite ljubazni prema štreberima. Velike su šanse da ćete raditi za jednog.

Korisnici Tvitera nisu bili impresionirani pismom, a neki su čak istakli da lista pravila nije nova. „Poslodavac nije ni originalan. Sećam se da sam čitao te reči na zidu učionice kada sam bio tinejdžer “, rekao je jedan korisnik. „Žao mi je što joj je ovo bilo prvo radno iskustvo. Nadam se da će naći posao koji se isplati“, prokomentarisao je jedan korisnik.

(Espreso/Vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.