Znate li od čega su napravljene ove slike? U pitanju je stvar koju svi imamo u kući, a koristi se za lepljenje! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube/max zorn

Očaravajuće!

Znate li od čega su napravljene ove slike? U pitanju je stvar koju svi imamo u kući, a koristi se za lepljenje! (FOTO) (VIDEO)

Sve je počelo sa jednostavnom umetničkom idejom lepljenja kancelarijskog braon selotejpa na ulična svetla
Objavljeno: 13:58h

Umesto klasičnih elemanata za slikarski pribor i četkice za slikanje, umetnik Maks Zorn svoja vizuelna dela kreira na potpuno drugačiji, mukotrpniji, ali i spektakularniji način.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Sve je počelo sa jednostavnom umetničkom idejom lepljenja kancelarijskog braon selotejpa na ulična svetla, ali nakon milion pregleda na internetu, Zorn je odlučio da svoj mali projekat pretvori u nešto što će očarati ceo svet.

15 žestokih SMS BLAMOVA! Poslali su poruku na pogrešan broj, a onda dobili ŠOKANTAN odgovor! (FOTO)

Ljudi bi se obično prijavili na njegov veb sajt i ukoliko mu se lokacija učini interesantnom, Maks bi svoja dela poslao besplatno.

foto: Printscreen/Youtube/max zorn

Međutim, umetnik ne samo da svoje nestvarne radove lepi na ulične svetiljke, već ih sada izlaže na sajmovima i izložbama širom sveta.

- Uvek sam želeo da upotrebljavam kontekst određenog grada kao pozadinu za umetnost, kaže Maks.

- Ipak, osećao sam da je jedan poseban aspekt nedovoljno zastupljen, a to su ulična svetla koja se pojavljuju tokom noći, kada grad menja svoje lice.

(Espreso.co.rs / Boredpanda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.