ZBOG SMRTI ĆERKE (14) TRAŽE 70 MILIONA: Dok je umirala u JEZIVIM MUKAMA, niko nije primetio da je NEMA!
Nabila Mezus, Foto: Printscreen/The Nabila Maazouz Memorial Fund/Newsflash

tužba

ZBOG SMRTI ĆERKE (14) TRAŽE 70 MILIONA: Dok je umirala u JEZIVIM MUKAMA, niko nije primetio da je NEMA!

Tragedija se dogodila u Hilsboru 20. novembra 2019. godine

Objavljeno:

Nabila Mezus (14) iz Vašingtona utopila se nakon treninga plivanja kada je ostala zarobljena u bazenu ispod zaštitnog prekrivača, dok njene kolege i trener nisu primetili da je nema.

Sada, dve godine nakon tragedije, porodica podnosi tužbu za nemar kojim je izazvana smrt njene ćerke, a kao odštetu traže 70 miliona dolara.

Tragedija se dogodila u Hilsboru 20. novembra 2019. godine, kada su njene saigračice prekirle bazen navlakom na kraju treninga i plivale pod vodom sa jednog kraja bazena na drugi.

Tom prilikom, Nabila nije isplivala, a to niko nije primetio.

Majka ju je čekala da je pokupi posle treninga, a kada je videla da je nema ni pola sata nakon što su svi ostali izašli iz sportskog centra, počela je da paniči.

Nakon potrage, devojčica je pronađena na dnu bazena bez svesti, a u međuvremenu je i preminula.

Treneri i osoblje pokušali su da je reanimiraju do dolaska medicinske ekipe, ali nisu uspeli u tome. Devojčica se ubrzo preminula.

– Nadamo se da će ova tužba uneti promene u vodene sportove kako bi se sprečila svaka dalja tragedija. Nastavljamo da živimo najveću noćnu moru svakog roditelja. Za ovo neko mora da odgovara. Najgore je to što je u pitanju bila nemar. nabilina smrt je mogla da se spreči – naveli su njeni roditelji Pet i Mustafa Mezus.

Takođe, ovaj sportski centar našao se i na udaru kritika javnosti. Građani tvrde da nikako ne treba dozvoliti plivanje ispod pokrivača bazena, kao i da spasilački timove ne rade adekvatno svoj posao.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso / Dailiy Star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.