NAJVEĆA TRAGEDIJA SLAVNOG MUZIČARA: Tiče se njegovog SINA, JEZIVO
Nik Kejv, Foto: Profimedia

tuga

NAJVEĆA TRAGEDIJA SLAVNOG MUZIČARA: Tiče se njegovog SINA, JEZIVO

Legendarni muzičar doživeo je najveću tragediju koja može zadesiti čoveka

Objavljeno: 22:09h

Čuveni muzičar i frontmen benda Bad Seeds,Nik Kejv, 2015. godine doživeo je najveću tragediju koja može zadesiti čoveka. Naime, svetsku javnost tada su potresle vesti da je sin slavnog muzičara, petnaestogodišnji Artur, stradao nakon što je pao sa litice u provaliju, nedaleko od porodičnog doma u Brajtonu u Engleskoj.

Nik je dva meseca nakon tragedije koja mu je zauvek promenila život, kratko za javnost priznao da je bol prejaka i da, dok je živ, neće preboleti smrt svog naslednika. Muzičar se tada posvetio supruzi Suzi Bik i drugom sinu, Arturovom bratu blizancu Erlu i na duže vreme se povukao iz javnosti.

Kako se kasnije pisalo, Artur je u trenutku pogibije bio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a Nik je tek tri godine nakon stravičnog događaja skupio snagu i najavio povratak muzici. Tom prilikom muzičar je podelio svoje najdublje emocije i u jednom od retkih intervjua koje je dao nakon tragedije, progovorio o najtežim trenucima.

– Postoji ono što zovem “vreme za sećanje” i postoji “vreme za rad”. Uspevam koliko-toliko da na neki način to razdvojim. Tokom “vremena za sećanje” nisam u stanju da radim. Ali uspevam da nekako iskoračim iz toga i obavljam svoje poslove. I postajem sve bolji u tome, ali, znate, ne uvek uspešno – objasnio je legendarni muzičar tada u intervjuu za magazin Noisey, dodavši da je neposredno posle smrti sina bio u apsolutnom emotivnom haosu.

– Nisam imao kontrolu nad bilo čim i bilo mi je potrebno vreme da “organizujem” svoje emocije. Drugačije ne možeš živeti, zaista – naveo je Kejv i dodao da je i svim njegovim saradnicima bilo izuzetno teško da se vrate muzici nakon tragičnog događaja.

Nik Kejv
foto: Profimedia

– Niko nije mogao da funkcioniše u studiju. Imali smo ekstremno sirove pesme koje su odisale osećanjima vezanim za ono što se dogodilo. Postale su ogledalo tog užasnog događaja – ispričao je muzičar u emotivnoj ispovesti tom prilikom.

Ipak, iako je veoma retko govorio o potresnim životnim trenucima, Kejv je rešio da svu tugu i najteže momente ispriča u svojim novim memoarima.

Naime, Nik je najavio memoare pod nazivom „Faith, Hope And Carnage“ (Vera, nada i pokolj), koje će objaviti na jesen sledeće godine, a koji će obuhvatiti više od 40 sati razgovora sa australijskim novinarom, kom je otvorio dušu. U fokusu razgovora biće period posle smrti Kejvovog sina, njegov pogled na svet i lični život kroz šest godina nakon tragedije, ali i detalji o njegovom unutrašnjem životu, meditaciji, veri, umetnosti i muzici.

(Espreso/ Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.