SAMO ONA IMA PRAVO NA OVU STVAR: Tiče se automobila, NEĆETE VEROVATI!
Kraljica Elizabeta, Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

VIDITE TO

SAMO ONA IMA PRAVO NA OVU STVAR: Tiče se automobila, NEĆETE VEROVATI!

Engleski zakon je tako formulisan da niko nema pravnog osnova da kraljici traži vozačku dozvolu u situacijama kada se ona nađe za volanom

Objavljeno: 23:29h

Biti engleska kraljica podrazumeva brojne odgovornosti i ograničenja, ali taj status sa sobom donosi i više neskvakidašnjih privilegija. Tako se među njima našla i vozačka dozvola, kao dokument koji nije neophodan kraljici da bi na legalan način upravljala automobilom.

Engleski zakon je tako formulisan da niko nema pravnog osnova da kraljici traži vozačku dozvolu u situacijama kada se ona nađe za volanom. Jasno je da su to veoma retke situacije, jer je potpuno neuobičajeno da nju neko pusti za volan pošto po pravilu ima vozača.

Međutim, kada bi se ona iz hobija ili obesti ipak odlučila da provoza automobil, niko ne bi imao pravo da je u tome spreči zbog toga što nema odgovarajuću dozvolu.

Pitanje koje se samo po sebi nameće je da li je i sama kraljica svesna ovog segmenta regulative. Nema dileme da je njoj ovo poznato, iako se nikada u životu nije ni odlučila da pokuša da polaže vozački ispit, prenosi AutoRepublika.

Pored odsustva obaveze za posedovanjem vozačke dozvole, zakonodavac je engleskoj kraljici obezbedio i da ne mora da ima ni saobraćajnu dozvolu, jer njen automobil nema tablice namenjene "običnim" ljudima.

Bonus video:

02:50

Poklonio vozilo Crvenom krstu, sad hrana neometano stiže u kuće najugroženijih baka i deka

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.