STJUARDESA GA OPTUŽILA DA RADI NEŠTO GNUSNO SA SVOJOM AUTISTIČNOM ĆERKOM: Priveden čim je sleteo na aerodrom!
Ilustracija, Foto: Profimedia

ŠOKANTNO!

STJUARDESA GA OPTUŽILA DA RADI NEŠTO GNUSNO SA SVOJOM AUTISTIČNOM ĆERKOM: Priveden čim je sleteo na aerodrom!

Kada su sleteli na aerodrom, dočekala su ga četvorica policajaca i odvela ga u sobu za ispitivanja zbog navodne trgovine ljudima

Objavljeno:

Peter Espinoza, koji često koristi usluge avio-kompanije Delta Delta, doživeo je veliku neprijatnost na letu na relaciji Mineapolis – Dalas, kada ga je osoblje aviona optužilo da s*ksualno prodaje svoju autističnu ćerku koja je putovala sa njim.

Peter, koji nema nikakve veze sa ovim gnusnim optužbama, rekao je da se incident dogodio na početku juna, a da je priveden odmah čim je sa 20-godišnjom ćerkom Rejčel sleteo na aerodrom u Dalasu.

Gospodin Espinoza objasnio je da njegova ćerka boluje od X sindroma, najčešćeg naslednog uzroka autizma na svetu, a zbog incidenta uputio je otvoreno pismo direktoru avio-kompanije Edu Bastijanu.

– Stjuardesa je u jednom momentu mojoj ćerki postavljala čudna pitanja koja su zabrinula Rejčel. Pokušao sam da intervenišem, ali ona je i dalje insistirala da joj je potreban konkretan odgovor, na šta sam burno reagovao i rekao da ne može da odgovori na takva pitanja i da je već dovoljno uznemirena – naveo je Peter, prenosi Dejli star.

Kada su sleteli na aerodrom, dočekala su ga četvorica policajaca i odvela ga u sobu za ispitivanja zbog navodne trgovine ljudima.

– Ništa ne može da opiše stres koji je moja ćerka pretrpela, imajući u vidu njen poremećaj. Znate onaj osećaj kada se osećate potpuno bespomoćno, kada ne možete da joj pomognete, niti da joj objasnite o čemu se radi – naveo je Peter.

Posle kraćeg ispitivanja, policajci su ustanovili da se Peter Espinoza ne bavi takvom vrstom trgovine za koju je optužen, a kasnije su mu rekli da je “očigledno da grupa stjuardesa i osoblja koje je bilo na tom letu, nije adekvatno obučeno”.

Osramoćeni otac nije želeo krivično da goni kompaniju, već im je samo poručio da poboljšaju obuku za osoblje na letovima i da ažuriraju bazu podataka kako bi se naznačilo kada na letu imaju osobe sa posebnim potrebama.

Iz kompanije Delta Delta izvinili su se zbog incidenta i rekli da se ovako nešto više nikad neće ponoviti.

– Ništa nam nije važnije od zaštite korisnika naših usluga, a to uključuje bezbednost, sigurno okruženje za sve na našim letovima, natočito za osobe sa invaliditetom – navedeno je između ostalog u saopštenju kompanije.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.