ČOVEK KOGA JE PROGUTAO KIT IZBEGAO SIGURNU SMRT: Preživeo i PAD AVIONA, njegova priča će biti EKRANIZOVANA! (VIDEO)
U ustima kita proveo 40 sekundi!, Foto: Profimedia

svi ga zovu jona

ČOVEK KOGA JE PROGUTAO KIT IZBEGAO SIGURNU SMRT: Preživeo i PAD AVIONA, njegova priča će biti EKRANIZOVANA! (VIDEO)

Pekard je rekao da je u susretu s kitom zadobio manje povrede

Objavljeno:

Majkl Pekard, 56-godišnji ronilac i lovac na jastoge iz američkog grada Velflita u saveznoj državi Masačusets kojeg je u petak tokom jednog ronjenja progutao pa zatim ispljunuo grbavi kit, u nedelju je na internetskom forumu Redit odgovarao na svakojaka pitanja o tom susretu.

Jednog korisnika je zanimalo koja je njegova druga najluđa priča s ronjenja. "Jednom sam video truplo osobe koja se vodila kao nestala. Znao sam susretati i velike bele ajkule", rekao je Pekard.

Drugog korisnika je zanimala tekstura kitovog jezika. "Bio sam u ronilačkom odelu pa ne mogu reći, ali usta kita puna su vode", rekao je 56-godišnjak.

Pekard je tokom odgovaranja na pitanja rekao da je pre nego što se sve oko njega smračilo pomislio na svoju suprugu i decu, ali i da ne planira napustiti svoj posao lovca na jastoge. "Naporan je to i usko specijalizirani posao. Lov pomoću zamki prosečnoj je osobi znatno lakši. Korektno sam plaćen, ali obim posla zavisi o sezone", dodao je.

Jedan ga je korisnik Redita pita je li u ustima kita pronašao kog jastoga. "Nažalost, nisam", rekao je Pekard.

Ronilac je ponovio da je u ustima kita proveo 30 do 40 sekundi te da je bio gotovo pa uveren da će umreti.

Pekard je rekao da je iz usta kita "izašao" kada ga je ovaj izbacio pomeranjem glave i jezika, ali da nije siguran. Upitan je i je li ustima išta video. "Ništa. Bio je totalni mrak", rekao je 56-godišnjak i rekao da se mogao ugušiti i utopiti da nije na vreme pronašao svoj regulator za ronjenje.

Ronilac je rekao da jako retko tokom zarona viđao kitove te da se isti u pravilu klone ljudi.

Jedan ga je korisnik pitao je li kitu nadenuo ime te nosi li zbog incidenta kakav novi nadimak. "Kitu još nisam dao ime, a mene mnogo ljudi sada zove 'Jona', što je dosta očito", našalio se Pekard.

Podsetimo, Jona je bio starozavetni prorok, jedan dvanaestorice malih proroka. Prema legendi, Jona je pozvan da propovijeda u asirskoj prestonici Ninivi, smrtnom neprijatelju Izraela. Bežeći od zadatka, ukrcao se na brod, ali su ga mornari bacili u more, gde ga je zbog ne poštovanja Boga progutala riba. Jona je u utrobi ribe proveo tri dana. Nakon što se pokajao, riba ga je izbacila. Jona je potom otišao u Ninivu i obratio je.

Pekard je rekao da tokom izronjavanja kita nije osetio nikakvu promenu u pritisku, ali da isprva nije ni znao gde se nalazi. "Mislio sam da je možda morski pas, ali kako nisam osetio zube i kad sam uočio da prostor veći, shvatio sam da sam u kitu", pojasnio je.

Kit, Čovek
foto: Profimedia

Ronilac je rekao da mu se kit "prišuljao" s leđa te da je osetio kako mu se približava. "Sekundu posle, bio sam u njemu", dodao je i otkrio da je pre dosta vremena preživeo i pad aviona.

Pekard je rekao da bi želeo da ga u Netfliksovoj ekranizaciji događaja glumi američki glumac Met Dejmon, a da njegova supruga želi Šona Pena.

Ronilac drži da ga je kit slučajno progutao dok je tražio kril, odnosno planktonske rakove.

Pekard kaže da je u bolnici u koju je primljen bio prava senzacija. "Nakon što sam im rekao da sam zapeo u ustima kita, sve sestre i doktori su došli da me vide i pitaju o detaljima. Jedna sestra je došla s notesom i tražila me da joj kažem brojeve za loto", dodao je.

Ronilac je rekao da kit nakon što ga je progutao nije otplivao daleko već da ga je ispljunuo blizu njegovog broda. Pekard je dodao da nije imao problema s disanjem. "U jednom sam trenutku ostao bez regulatora, ali brzo sam ga pronašao", pojasnio je.

Pekard je rekao da je u susretu s kitom zadobio manjepovrede. "Boravak u ustima bio je neopisiv. Usta su mu puna vode. Osetio sam kako se stežu mišići usta. Nisam skoro uopšte mogao da se pomeram. Osetio sam kako pokušava sa me ispljune. Jako čudan osećaj. Ne mogu ni sa čim da uporedim", dodao je.

Ronilac je rekao da kit nije pretrpio nikakve povrede.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.