21 mesto koje morate da posetite pre nego što umrete! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Wikipedia/Reuter

nestvarne destinacije

21 mesto koje morate da posetite pre nego što umrete! (FOTO) (VIDEO)

Mnogo je svetskih destinacija koje bi bilo lepo da obiđete. Ove, pak, morate da uvrstite na listu "must see". To čak nije ni teško jer se neke od njih nalaze i u Srbiji
Objavljeno:

Ako imate u planu da ikada u životu vidite ceo svet u svoj njegovoj veličini, na Uneskovoj listi svetske baštine nalazi se mnogo lokacija koje mogu biti idealana tačka za polazak. Ima ih toliko da ih, verovatno, ne biste obišli ni za dva života!

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na listi se nalaze 1.052 lokacije, prirodne, kulturne, istorijske i ljudskom rukom sagrađene, koje su razbacane širom globusa. Plus, ovih 21 kojima je lista nedavno dopunjena:

1. Ani - Turska

Poznat kao "Grad 1001 crkve", Ani je nekada bio veoma razvijen i napredan srednjevekovni grad, koji je razoren u zemljotresu 1319. godine.

foto: Wikipedia / Christian Koehn

2. Avar - južni Irak

Područje Avara se sastoji od sedam celina: ostataka mesopotamijskih gradova Uruk, Ur i Tel Eridu, kao i četiri močvarna područja. Ona predstavljaju jedan od najvećih kopnenih sistema delti koja postoje i opstaju u izuzetno sušnom predelu ekstramno visokih temperatura.

foto: Wikipedia / M.Lubinski

3. Pomorsko (Nelsonovo) brodogradilište - Antigva i Barbuda

Ova luka, sazidana u džordžijanskom stilu, ušuškana je u uskom zalivu ostrva Antigva. Planine koje okružuju zaliv pružaju odličan zaklon od uragana.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.