MUŠKARCI KOJI IMAJU OVAKVE PRSTE SU U BIOLOŠKOJ PREDNOSTI: Kada se inficiraju korona virusom, imaju BLAŽE SIMPTOME
Ovakvi muškarci imaju biološku prednost, Foto: EPA-EFE/CESARE ABBATE, Ilustracija

neobično otkriće

MUŠKARCI KOJI IMAJU OVAKVE PRSTE SU U BIOLOŠKOJ PREDNOSTI: Kada se inficiraju korona virusom, imaju BLAŽE SIMPTOME

Ako muškarac ima duže prste, znači da su još dok su bili u majčinoj materici bili izloženi većem nivou testosterona, te zbog toga dobili i duže prste.

Objavljeno:

Najnovije istraživanje koje je privuklo mnogo pažnje kaže da muškarci sa dužim domalim prstom desne ruke bolje podnose korona virus i manje su šanse da njihova infekcija dovede do smrtnog ishoda. Taj zaključak izveden je iz studije sprovedene nad 200.000 ljudi u 41 zemlji i pokazalo se, kažu naučnici, da je stopa smrtnosti za trećinu veća u zemljama gde muškarci imaju kraći domali prst.

Zašto je to tako? Ako muškarac ima duže prste, znači da su još dok su bili u majčinoj materici bili izloženi većem nivou testosterona, te zbog toga dobili i duže prste.

Profesor Džon Mening sa Svonsi Univerziteta kaže da su zbog ovog podatka Australija, Novi Zeland, Austrija i nacije Istočne Azije u mnogo povoljnijem položaju u pandemiji, budući da tamo muškarci mahom imaju duže domale prste. "To je njihova biološka prednost", kaže on.

- Neko ko je u prenatalnoj fazi bio izložen većem nivou testosterona, i samim tim ima duže prste, ima i više ACE2 enzima, zahvaljujući kome se lakše brane od virusa. Muškarci sa ovakvim prstima uglavnom osete blage simptome korona virusa i brzo se oporave - kaže on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.