BIBLIJA JE PREDVIDELA KORONAVIRUS! Biće gladi, kuge i zemljotresa! Sve su to počeci tuge
Tada ću čuti s neba i oprostiti njihov greh, i ozdraviće zemlja, Foto: AP

koronavirus teorije

BIBLIJA JE PREDVIDELA KORONAVIRUS! Biće gladi, kuge i zemljotresa! Sve su to počeci tuge

Ali pre svih ovih, položiće ruke na vas i progoniti vas, šaljući vas u sinagoge i zatvore

Objavljeno:

Mnogi vernici su tokom epidemije koronavirusa pronašli u Bibliji reči koje ukazuju na to šta će se dogoditi u 2020. godini.

Tako je Metju Mas na Tviteru napisao da je korona u Bibliji u odeljku Matej 24 6-8. Iako se koronavirus ne spominje imenom u Bibliji, neki hrišćani su tvrdili da postoje odlomci i poruke koje se mogu povezati sa pandemijom. Često se spominje odlomak iz Mateja 24:

Jer će se narod dignuti protiv nacije, i carstvo protiv kraljevstva; i biće gladi, kuge i zemljotresa. Sve su to počeci tuge”.

Odlomak se pripisuje Isusu Hristu koji je rekao svojim sledbenicima šta da očekuju pre drugog dolaska. Sličan prikaz Isusovog učenja nalazi se u Luki 21. Odlomak glasi:

“Tada im reče: Narod će ustati protiv naroda, i kraljevstvo protiv kraljevstva: Veliki zemljotresi biće u raznim mestima, i glad i kuge, i strašni pogledi i veliki znakovi biće s neba. Ali pre svih ovih, položiće ruke na vas i progoniti vas, šaljući vas u sinagoge i zatvore, privodeći kraljevima i vladarima radi mog imena.”

Odlomak iz 2 Hronike 7 takođe upozorava na kugu:

Ako zatvorim nebo neće biti kiše, ili ako zapovedim skakavcima da proždiru zemlju, ili ako pošaljem iskušenje među svoje ljude; Ako se moj narod, koji se zove mojim imenom, ponizi i moli se, i traži moje lice i okrene se od zlih puteva; tada ću čuti s neba i oprostiti njihov greh, i ozdraviće zemlja.”

Mnogi ljudi koji su čitali Bibliju takođe veruju da bi koronavirus mogao biti biblijski preteča propasti. Jedna osoba je na Tviteru rekla:

Razmišljam o četvorici konjanika apokalipse – rat, glad, kuga i smrt. Biblija će vam reći više o ovoj temi. Četiri konjanika apokalipse koji predstavljaju rat, glad, kugu i smrt prikazani u Bibliji iz Otkrovenja 6: 2-8 najverovatnije izazivaju ovaj koronavirus širom sveta. Ne vidimo ih, ali može svugde da se oseti njihov gnev”.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Express.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.