DOK SMO SVI U KUĆAMA, OVAJ MEDA PRVI PUT IZLAZI NAPOLJE: Snimljen magičan trenutak BUĐENJA IZ ZIMSKOG SNA (VIDEO)
Na ovo je čekala dugo vremena, Foto: Youtube printscreen

divan prizor

DOK SMO SVI U KUĆAMA, OVAJ MEDA PRVI PUT IZLAZI NAPOLJE: Snimljen magičan trenutak BUĐENJA IZ ZIMSKOG SNA (VIDEO)

Iako je rođen u divljini, Bo živi sam u skloništu za grizli medvede

Objavljeno: 15:25h

Jednog sunčanog prolećnog dana, trapavi meda grizli nazvan Bo, izašao je iz svog zimskog skrovišta, otresao sneg sa svog debelog krznenog kaputa i još snen pogledao uokolo.

Ovaj trenutak ovekovečen je u zadivljujućem videu, baš kao i reakcija medvedu najbližih ljudi: rendžera skloništa za grizli medvede u planinama Roki u Kanadi, piše Gardijan.

- Mama je jako ponosna na tebe! Ti si tako lep prizor, kaže Nikol Genon u videu koji je snimila svojim telefonom. Snimak je na Tviteru ubrzo prikupila više od 100.000 pregleda i tako pružila ljudima tako preko potrebni odmor od koronavirusa.

Genon je imala i dodatni razlog da bude tako vesela jer je prizor buđenja medveda i njegovog izlaska iz zimske jazbine pokušavala snimiti čak osam godina.

- Uvek smo pokušavali postaviti kamere i svaki put kad bi meda izašao iz svoje kućice, tehnika nas je izdala, tako da nikad nismo uspeli snimiti ovaj trenutak, kazala je Genon.

Iako je rođen u divljini, Bo živi sam u skloništu za grizli medvede, ograđenom prostoru od 20 hektara pored skijaškog odmarališta Kicking Horse, nedaleko gradića Goldena.

Nakon što su mu majku ubili lovokradice 2002. godine, Bo je stigao u sklonište zajedno sa sestrom Kari. No ona je, nažalost, uginula od zaplitaja creva toekom svoje prve zime u skloništu. Bo, sa druge strane, sjajno napreduje i privlači mnoge posetioce da vide njega i njegovu jazbinu.

Kućica od debla u kojoj Bo spava svake zime, ujedno je i laboratorija za proučavanje medveda jer omogućuje istraživačima da ga posmatraju za vreme hibernacije.

Sedamnaestog marta, Nikol Genon čula je neke zvukove i svedočila Boovom izlasku iz kućice.

- Bilo je prelepo napokon ga videti uživo umesto na snimku. Jako je srećan! Skoro da mu možete videti osmeh na licu kojim kao da poručuje: 'Dobro jutro, svete! Ponovo sam ovde!' Bila sam do suza ganuta kad sam ga videla. Mislim da je to nešto što nam je svima potrebno u zadnje vreme, rekla je Genon.

- Bo je doneo mnogo radosti u svet, sad kad su mnogi u izolaciji. Ljudima je bilo zaista drago videti da život nije stao.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.