DEVOJČICA JE IMALA UŽASNE BOLOVE: Doktori su rekli da joj rastu kosti ali kada se saznala istina bilo je PREKASNO!
Foto: Printscreen/fejsbuk

POČIVAJ U MIRU

DEVOJČICA JE IMALA UŽASNE BOLOVE: Doktori su rekli da joj rastu kosti ali kada se saznala istina bilo je PREKASNO!

Teška srca saopštavam svima da je Darsi Re Megvajer jutros dobila anđeoska krila

Objavljeno:

Osmogodišnja Darsi Megvajer iz Škotske umrla je zato što lekari godinama nisu mogli da utvrde da pati od teške bolesti, dok su njene nepodnošljive bolove objašnjavali rastom kostiju.

Devojčica se razbolela kad je imala tri godine, a lekari su tek u januaru ove godine shvatili da boluje od hordoma, retkog oblika raka, koji napada lobanju i kičmu. Njenoj majci Kerol Donald (38) tada su rekli da je bolest u završnom stadijumu.

- Da je bolest otkrivena ranije, Darsi bi sigurno imala šanse da pobedi tu surovu bolest - napisala je njena majka na Fejsbuku, gde s oprostila od ćerkice.

Kerol je shvatila da nešto nije u redu kada je ugledala čvorić na Darsinoj kičmi, ali su je lekari uporno uveravali da nema razloga da brine, čak i kada je devojčica počela da slabi. Mislili su da su bolovi posledica naglog rasta. Međutim, Darsino stanje pogoršavalo se sve više i svaki dan bi se srušila na pod. U januaru prošle godine, lekari su najzad utvrdili da ima vrstu raka koja godišnje pogađa jedno u dvadeset miliona dece.

Bez lečenja, bolest se proširila na rebra, pluća, lobanju, šaku, ruke i noge. Osim toga, otkrili su joj tri velika tumora na kičmi i krsnoj kosti. Lekarka koja je dijagnostikovala bolest nije mogla da veruje da ona nije ranije otkrivena.

- Bila sam tako besna i očajna, jer sam uvek znala da je u pitanju nešto važno - kaže njena majka, dodajući da je uvek bila potpuno iskrena prema Darsi, da je ona znala da će umreti i da su zajedno planirale sahranu.

"Teška srca saopštavam svima da je Darsi Re Megvajer jutros dobila anđeoska krila. Ne mogu da opišem koliko smo ja i deca očajni. Ali umrla je u miru u 'Rejčel hausu' i na tome ću biti večno zahvalna", napisala je Kerol Donald na Fejsbuku.

foto: Printscreen/fejsbuk

"Zahvalna sam što sam je imala osam godina. Toliko toga sam naučila od nje tokom ove poslednje godine, a snaga koju je zadržala do samog kraja i meni daje snagu da izdržim. Leti visoko u društvu anđela, mila moja Darsi."

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.