GRUPA MOTOCIKLISTA UPALA U BOLNICU, OBEZBEĐENJE NIJE MOGLO NIŠTA: Ali imali su PLEMENITI CILJ (VIDEO)
Akcija motociklista, Foto: Youtube printscreen

REŠILI DA NEŠTO PREUZMU

GRUPA MOTOCIKLISTA UPALA U BOLNICU, OBEZBEĐENJE NIJE MOGLO NIŠTA: Ali imali su PLEMENITI CILJ (VIDEO)

Video incidenta je u Indoneziji posao je viralan i izazvao ponovnu raspravu o postupanju roditelja koji ne mogu da priušte da plate svoje lekarske račune

Objavljeno:

Grupa motociklista na silu je uletela u jednu indonežansku bolnicu, a imali su plemenit cilj.

Motociklista je branio napad na mrtvačnicu bolnice time što je rekao da je to "humanitarna misija" da se odatle izvuče telo bebe zadržano zbog neplaćenih računa.

Vardiansiah je bio među desetinama taksista sa motociklima koji su odlučili da preduzmu akciju u gradu Padang. Na snimcima telefona vidi se konvoj koji napušta bolnicu, a maleno telo Alifa Putra zagrljeno u naručju jednog čoveka.

U islamu se sahrane dete obično odvijaju što je pre moguće. Međutim, porodici M Djamil je porodica rekla da ne mogu da odvedu šestomesečnog Alifa da bude sahranjen dok ne plate svoje račune.

Tada su taksisti odlučili da deluju, jer je dečakov ujak bio jedan od njihovih.

- Preduzeli smo akcije nakon što smo saznali da porodica nije mogla odvesti svoje dete na sahranu, jer nisu mogli platiti 25 miliona rupija (1,774 dolara; 1.370 funti) u dugovima - objasnio je Vardiansiah za BBC.

- Službenici obezbeđenja pokušali su da nas zaustave, ali su odustali jer nas je bilo toliko.

Video incidenta je u Indoneziji posao je viralan i izazvao ponovnu raspravu o postupanju roditelja koji ne mogu da priušte da plate svoje lekarske račune. U prošlosti je bilo mnogo slučajeva da bolnice i klinike u Indoneziji drže novorođene bebe kao taoce sve dok ne budu plaćeni medicinski računi.

Pod predsednikom Jokom Vidodom, širom zemlje je uveden univerzalni zdravstveni program, ali šema je bila prepuna problema sa finansiranjem i mnoge siromašne porodice nisu uspele da se registruju.

Majka bebe Devi Suria rekla je da se porodica nalazila u procesu prijavljivanja za zdravstvenu zaštitu kada se Alif razboleo. Podvrgao se operaciji, ali je umro u utorak ujutro.

- Bolnica je želela da platimo račun; administrativni proces se vukao - rekla je ona.

- Vozači su bili ljuti. Zato su silom odveli Alifa. Jadni Alif je predugo čekao u mrtvačnici - dodala je, govoreći kroz suze na sahrani.

Kasnije se bolnica izvinila i obećala da se to neće ponovi.

Predstavnik taksista motocikla takođe se kasnije izvinio upravi bolnice.

- Izvinjavam se u ime svojih kolega zbog incidenta i želimo da vratimo dobro ime bolnice. Nismo poznavali proceduru. Predugo je trajalo, zato smo doneli tu odluku - rekao je vozač Alfiandri .

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.