Danas je svetski dan piva: 17 vrsta koje morate da probate pre nego što umrete (FOTO)
Foto: Promo

nije sve tako sivo

Danas je svetski dan piva: 17 vrsta koje morate da probate pre nego što umrete (FOTO)

Spremite se za grad i pravac po pivo, jer uvek je dobar dan za slavlje
Objavljeno: 15:55h

Spremite se za veliku proslavu! Danas je svetski dan piva, a ova lista zanatske proizvodnje je nešto što ne smete da propustite. Svi smo navikli na standardno svetlo i tamno pivo, ali je ipak zabavno eksperimentisati i probati nešto novo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Svetski dan piva se slavi prvog petka u avgustu sve od 2007. godine kada je proglašen u Kaliforniji. Ovaj dan se proslavlja u 207 gradova, 50 država na 6 kontinenata.

Leče se njime, kupaju u njemu i stalno ga cirkaju: Zašto Česi piju najviše piva na svetu? (FOTO) (VIDEO)

Ideja je jednostvna, on je tu da bi okupio prijatelje koji vole pivo, da se proslave svi oni koji ga prave i služe i da okupi ljude širom sveta u proslavi ovog penušavog zadovoljstva. Ona su svetla, tamna, pšenična, dimljena, ejlovi ili lageri, a njihovi ukusi su potpuno neverovatni. Neke od kombinacija će vas sigurno iznenaditi, ali pravi poznavaoci i ljubitelji piva, kažu da su ovo prave penušave poslastice. Spremite se za grad i pravac po pivo, jer uvek je dobar dan za slavlje! I da, ne zaboravite da ih probate sve dok ste još uvek možete.

Častite se danas pivopije, ali nekim posebnim pivom koje merkate već dugo! 1. Flying Dog: Gonzo Imperial Porter (9.2%) Ovaj Amerikanac će vas odvesti na pravu britansku porter stranu svojim čokoladnim ukusom i malinom. Pored toga ono ima finu kremastu teksturu i savršeno je za druženje sa najboljim prijateljima.

Promo

2. Schneider Weisse: Tap 7 Original (5.4%) Bavarsko pšenično pivo sa sjajnom aromom banane i karanfilića, najbolje je da se služi u većim čašama kako bi njegova bogata pena imala prostora. Ono je sjajno osveženje uz kobasice u prijatnom ambijentu bašte. Sigurni smo da bi vas oborilo s nogu!

Promo

3. Brasserie Dupont: Saison Dupont (6.5%) Ovo pivo je dokaz da je moguća kombinacija svega iz zanatske proizvodnje - gorko, špricerizovano, sa ukusom limuna gasi žeđ i najvišim temperaturama. Dupont je odličan dodatak laganim jelima, mladom siru i ribljim specijalitetima.

Promo
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.